Van Nistelrooy levert Real zestig punten op

Real Madrid moet vanavond nog vol aan de bak tegen het Lazio van Rode Duivel Gaby Mudingayi om de kwalificatie af te dwingen. De Koninklijke heeft nog een punt nodig.

De speler waar Real op rekent, is de Nederlandse spits Ruud van Nistelrooy. Van The Recordman, zoals hij in Engeland tijdens zijn periode bij Manchester United genoemd werd, heeft in Spanje een nieuw koosnaampje. Van Gol, noemen ze hem. De reden ligt voor de hand: Van Nistelrooy brak bij Man U het ene doelpuntenrecord na het andere en ook bij Real blijft hij de ballen vanuit alle hoeken vrolijk in doel knallen.

Na anderhalf seizoen zit Van Nistelrooy al aan 32 competitiedoelpunten. De Spaanse kranten rekenden uit dat Van Nistelrooy Real al maar liefst zestig punten opleverde. De Madrilenen verloren nog geen enkele van de competitiewedstrijden waarin Van Nistelrooy scoorde. Drie keer leverden de goals van Van Nistelrooy een punt op, negentien keer (zoals zaterdag tegen Bilbao) zorgde de ex-PSV'er voor de volle buit.

De vijftien miljoen euro die Real in de zomer van 2006 betaalde aan Man U, is meer dan goed besteed. 'Van Nistelrooy is de meest rendabele transfer van Real in de laatste jaren', zegt Predrag Mijatovic, technisch directeur van Real. Deze maand tekent Van Nistelrooy bij tot 2010.

Van Nistelrooy scoorde al 57 keer in de (voorrondes van de) Champions League, alleen ploegmaat Raul doet nog een goaltje beter. Van Nistelrooy had er wel maar 69 matchen voor nodig, Raul 113. (gdv)

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer