Nieuwe stek voor Klokhuis, Ritmokids, jeugddienst en bands

Bouw jeugdcentrum deze maand van start

Bouw jeugdcentrum deze maand van start

Het nieuwe jeugdcentrum in Meulenbroek wordt een functioneel complex.if Foto: © wj

HAMME - De bouwwerken voor het nieuwe gemeentelijk jeugdcentrum in het Meulenbroek gaan nog deze maand van start.

De realisatie van een nieuw jeugdcentrum naast fuifzaal Hambiance, cultureel centrum Jan Tervaert en sporthal Meulenbroek maakt de centralisatie van de gemeentelijke ontspanningsaccommodatie aan het Kaaiplein compleet.

'Het huidige jeugdcentrum in de Nieuwstraat voldeed niet meer aan de vereisten van een hedendaags jeugdontmoetingscentrum', licht schepen voor Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open VLD) toe. 'De aanblik was oud en somber, maar daar komt nu eindelijk verandering in. De nieuwbouw krijgt meerdere grote ramen die zorgen voor een prachtige lichtinval. Met subtiele lichtaccenten en kleurrijk geverfde binnenmuren moet het gebouw een jeugdige uitstraling krijgen. Onder het toeziend oog van de jeugddienst, die zijn intrek neemt op de eerste verdieping, zal Jeugdhuis 't Klokhuis met zijn nieuw praatcafé en polyvalente instuifruimte het geheel voorzien van de nodige dynamiek. Ook de Ritmokids krijgen er hun vaste stek, samen met zes jonge muziekbandjes. KSA, momenteel nog gevestigd in de Nieuwstraat, kan terecht op een nieuwe locatie. Na een grondige renovatie zullen ze samen met de Hamse speelpleinwerking kunnen beschikken over de nog vrijstaande ruimten van het voormalig CLB-gebouw en de atletiekclub'.

Schepen voor Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) kondigt aan dat de bouwwerken (prijskaartje ruim een miljoen euro, inrichting inbegrepen) wellicht starten op 23 april.

'Er is een uitvoeringstermijn van 180 werkdagen', stelt Drieghe. 'Rekening houdend met het bouwverlof en andere verletdagen mogen we de afwerking verwachten tegen februari volgend jaar.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio