'Zette iets te vroeg aan'

WIELRENNEN ELITE Z/C & BELOFTEN MEMORIAL DANNY JONCKHEERE Yves Lampaert eindigt tweede in groepsspurt in Oudenburg

WIELRENNEN ELITE Z/C & BELOFTEN MEMORIAL DANNY JONCKHEERE Yves Lampaert eindigt tweede in groepsspurt in Oudenburg

Nicolas Vereecken haalde het met een wiel voorsprong voor Ingelmunsternaar Yves Lampaert.Bart Vandenbroucke Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

OUDENBURG/INGELMUNSTER - Nicolas Vereecken won gisteren in Oudenburg de 14de editie van de Memorial Danny Jonckheere. De Oost-Vlaming haalde het voor Ingelmunsternaar Yves Lampaert en de Est Erki Putsep. 'Ik zette iets te vroeg aan', foeterde eerstejaarsbelofte Lampaert.

De veertiende uitgave van de Memorial Danny Jonckheere was best genietbaar. David Geldhof, Tim Haex, Nicky Cocquyt en de Nederlander Patrick Ruckert gaven er vijf ronden voor het einde een snok aan. Tien renners, onder wie Joeri Clauwaert, haakten een ronde later hun wagonnetje aan. De veertien vluchters liepen meer dan een minuut uit, maar onder impuls van Beveren 2000 en PWS Eijssen vloeide alles weer samen. Clauwaert, Cocquyt, Haex en Kaupas probeerden het in de finale nog een keer. Van Den Noortgate, Kevin Claeys, Geldhof en Jelle Wallays pikten aan, maar ook dat feest ging niet door. In de slotronde waagden Niels Godderis, Sander Verhaeghe, Rodric Callewaert en Kaupas hun kans. Ook zij werden bij de lurven gevat door een gedeelte van het peloton.

In de laatste ronde gleden enkele renners op het natte wegdek onderuit. Houthulstnaar Kevin Claeys (PWS Eijssen CT) was het grootste slachtoffer. Hij greep onmiddellijk naar de fel gehavende schouder, er werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk. De groep was meteen in twee stukken gebroken. Cocquyt speelde in de slotkilometer alles of niets, maar hij werd in de slotmeters opgeslokt door de spurtende meute van een man of veertig.

'Op 250 meter zette de Nederlander Nieuwdorp aan. Ik zat in het wiel en kwam er perfect uit', straalde winnaar Nicolas Vereecken van PWS Eijssen CT. Voor de Oost-Vlaming uit Kieldrecht was het na Brussel-Zepperen begin maart zijn tweede zege van het seizoen.

Yves Lampaert sakkerde. 'Natuurlijk ben ik ontgoocheld', zuchtte de eerstejaarsbelofte van Soenens-Jartazi-Construkt Glas. 'Ik nestelde me in het wiel van Van Driessche en op pakweg 250 meter van de streep versnelde ik. Er zat veel snee op en ik zag Devriendt in mijn wiel hangen. Ik kwam in de buurt van Vereecken, maar hij haalde het met een wiel. Of ik nu plots een spurter ben? Eigenlijk niet, in massaspurten ben ik te bang. Als we met een niet zo grote groep op de streep afstormen, dan wordt er minder gedrumd en durf ik wel.'

'Het is nog maar mijn derde jaar in het peloton en bij Soenens zette ik dit seizoen een grote stap vooruit. Ik kon goed werk leveren voor de ploeg. Soenens is ook de ideale ploeg voor mij. Tijdens het schooljaar kan ik minder tijd vrijmaken voor de koers, maar daar brengen ze begrip voor op', aldus Lampaert, die straks het tweede jaar agro-industrie begint in Roeselare.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio