Aalsters Literair Bontgenootschap viert Gedichtendag op drie locaties

Aalsters Literair Bontgenootschap viert Gedichtendag op drie locaties

Rudi De Smet stelt in avant-première 'Elpee Boon' voor, een liederencyclus rond Louis Paul Boon.pvdb Foto: © credit

AALST - Naar aanleiding van Gedichtendag organiseert het Aalsters Literair Bontgenootschap Literaturelure, een drieluik dat literatuur en muziek combineert.

De tweede editie Literaturelure vindt plaats op donderdag 26januari op drie locaties: Qarfa in de Stationsstraat, Netwerk aan de Fritz De Wolfkaai en in de Studio van cc De Werf.

De start wordt gegeven in de bibliotheek, om half acht. De deelnemers trekken nadien naar de verschillende locaties.

In Qarfa is Rudi De Smet aan de slag. Hij stelt er in avant-première Elpee Boon voor, een liederencyclus rond leven, persoon en werk van Louis Paul Boon. De rode draad is de figuur van Ondineke. 'Dit is een eerste voorstelling, nadien gaan we ermee op tournee', aldus De Smet. 'Dit jaar is ook het herdenkingsjaar van Boon, vandaar dit programma. Er wordt veel gepraat over de Boonviering, maar met ons Literair Bontgenootschap doen we er iets aan. Staat Aalst wel open voor literatuur?!'

Voorts brengt Literaturelure gedichten met Yerna Van Den Driessche en Erna Schelstraete. Zij brengen een poëtisch programma in Netwerk. In de Studio van cultuurcentrum De Werf wordt onder de titel Inkt moet vloeien poëzie en kort proza gebracht.

Alles is het resultaat van een al tien jaar durende cursus literaire creatie, momenteel onder leiding van auteur Patrick Bernauw.

Deelnemen kost 10 euro, met kansenpas 1,5 euro. Een poëzieposter is in de prijs begrepen.

Reserveren op 053-60.88.90.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio