Wielerploegen logeren in Oostkamps hotel

'Renners verlangen naar wat privacy'

'Renners verlangen naar wat privacy'

js

De nacht voor de Ronde van Vlaanderen logeren de renners van de Nederlandse wielerploeg Rabobank en het Russische team Katusha in hotel Van der Valk in Oostkamp. 'Het is niet de bedoeling dat wielergekke fans hen hier komen overrompelen.'

Het personeel van hotel Van der Valk ontvangt regelmatig sportploegen. Toch is er telkens heel wat organisatie nodig, benadrukt marketingmanager Els Van Overloop (33). 'Erg belangrijk is de pasta bij het ontbijt, en dat is uiteraard niet standaard voorzien. De renners willen ook rust en privacy. Het is niet de bedoeling dat wielergekke fans hen hier komen overrompelen.' Het hotel voorziet daarom een apart zaaltje waar de renners terechtkunnen.

Er werden 26 kamers gereserveerd voor de renners en hun entourage. Hun aanwezigheid zorgt volgens Van Overloop voor heel wat animo. 'Op de parking staan campers en volgwagens. De mecaniciens zijn ook constant in de weer met het monteren en poetsen van de fietsen.'

Goede reclame

Een overnachtende wielerploeg zorgt ook voor goede reclame. 'Als hier een ploeg logeert, dan zien we dat de tearoom van het hotel drukker bezet is. Toeristen denken ook dat de renners niet met het eerste het beste tevreden zijn', zegt Van Overloop.

Ook al is het niet de eerste keer dat het personeel van Van der Valk wielrenners over de vloer krijgt, stress zal er zijn. 'Stel dat het hotelverblijf niet goed verloopt en de ploeg verliest, dan wordt dat vaak met elkaar in verband gebracht. Het is als een huwelijksfeest organiseren, je hebt maar één kans. De druk ligt hoog', besluit Van Overloop.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.