Lien Crapoen is het bloemenmeisje van de Ronde

Lien Crapoen is het bloemenmeisje van de Ronde

'Aangezien mijn vriend Martijn niet meerijdt, mag Tyler Farrar de Ronde winnen', zegt Lien Crapoen. Hij zal dan deze trofee in handen krijgen.
Dorien Stevens

Lien Crapoen is al voor de vierde keer in vijf jaar tijd het bloemenmeisje van de Ronde van Vlaanderen. Ze is afkomstig van Wetteren, maar sinds kort woont ze met haar vriend, wielrenner Martijn Maaskant, in Lanaken.

'Ik was altijd al geïnteresseerd in wielrennen', zegt Lien Crapoen. 'Mijn oom was vroeger een profrenner en de sfeer bij wielerwedstrijden trok mij heel erg aan. Ik ging er dan ook graag naar kijken. Later heb ik een wielerorganisatie gezocht om bij te werken. Zij hadden mij al eens gevraagd als bloemenmeisje omdat ze vonden dat ik daarvoor geschikt was', vertelt Lien Crapoen.

Meer dan bloemen en kussen

Maar voor de Ronde van Vlaanderen is het anders gelopen. 'Vijf jaar geleden won ik een wedstrijd van MNM, toen nog radio Donna. De Ronde van Vlaanderen was de eerste grote wedstrijd waar ik het bloemenmeisje mocht zijn. Daarna ben ik het blijven doen. Ik ken ook wel veel mensen in de wielerwereld en eens je daarin zit, blijf je er ook.'

Lien Crapoen gaat niet alleen op podium bloemen afgeven en de renners kussen. 'De hele dag lang begeleid ik ook de vips als hostess. Daarna maak ik me klaar om het podium op te gaan, maar dat is niet alleen om bloemen af te geven en eens mooi te lachen. Ik moet er ook voor zorgen dat de ministers en de belangrijke sponsors klaar staan om op tijd op het podium te komen. Samen met de podiumverantwoordelijke moeten we zeker zijn dat iedereen er is. Het protocol moet dan zo goed mogelijk worden opgevolgd omdat de wedstrijd live wordt weergegeven op televisie. Wij staan daar wel mooi bij, maar het belangrijkste is dat alles goed in beeld komt.'

Lien Crapoen zou het liefst haar vriend Martijn Maaskant kussen en bloemen willen geven aan de aankomststreep van de Ronde van Vlaanderen, maar dat gaat niet. De renner kan niet meerijden aangezien hij zwaar ten val kwam in een rit van Parijs-Roubaix.

'Als ik dan toch iemand anders moet kiezen dan Martijn, dan mag zijn ploegmaat Tyler Farrar van mij wel winnen. Hij is een vriend van ons en hij verdient het wel om de Ronde van Vlaanderen te winnen', besluit Lien Crapoen.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.