Chef stelt menu samen op basis van wensen klant

Het Forum in Weelde is restaurant zonder kaart

Het Forum in Weelde is restaurant zonder kaart

Chef Danny Van Gils en zijn vrouw Chris Van Rooij van restaurant Het Forum in Weelde kregen gisteren een Zilveren Lepel uitgereikt. Foto: Eddy Meulemans

RAVELS - In restaurant Het Forum in Weelde ligt er geen menukaart op de tafels. De chef maakt voor elk van zijn klanten een persoonlijk menu klaar, op basis van wat zij zelf wensen en lekker vinden.

Restaurant Het Forum in de Koning Albertstraat in het Ravelse kerkdorp Weelde kreeg gisteren een Zilveren Lepel uitgereikt. Dat is een keurlabel voor restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 'De titel geeft aan dat je hier lekker kan eten voor een eerlijke prijs', bevestigt Zilveren Lepel-manager Ingrid Syx.

Toch is een etentje in Het Forum altijd een beetje een blinde proef, want je weet vooraf nooit exact wat je op je bord gaat krijgen. 'Vroeger hadden we, zoals alle andere restaurants, een gewone menukaart', zegt chef Danny Van Gils (48). 'Maar daarnaast boden we ook altijd een verrassingsmenu aan. Tot op de duur 99 procent van onze klanten voor de verrassing koos, waarna we de kaart maar meteen hebben afgeschaft.'

Zijn vrouw Chris Van Rooij (39) doet de zaal. Zij is het die de klanten ontvangt en polst naar hun wensen. 'De mensen geven zelf aan hoeveel gangen ze willen nemen. Ik vraag ook altijd wat ze lekker vinden. En of ze voor bepaalde ingrediënten allergisch zijn. Op basis van alles wat ze vertellen en de verse producten die we 's morgens hebben aangekocht, stelt mijn man voor iedere klant een gepersonaliseerd menu samen.'

De kans dat je bij een later bezoek toevallig dezelfde 'verrassing' geserveerd zou krijgen, is onbestaande. 'Want ik schrijf telkens voor alle klanten op wat ik voor hen bereid heb', zegt Danny.

Pastagerecht

Het Forum prijst zichzelf aan als een klein 'Italiaans geïnspireerd' restaurant. 'Maar noem ons zeker geen Italiaans restaurant', zegt Chris. 'Want dan denken de mensen spontaan aan spaghetti en pizza. Wél zit er bij ons altijd een pastagerecht in het menu verwerkt. Ook typisch Italiaans is dat we bewust kiezen voor een beperkt aantal smaken en ingrediënten, zodat je ten volle kan proeven wat je eet.'

De prijs voor een viergangenmenu in Het Forum bedraagt 42 euro. 'Met alles erop en eraan, van aperitief tot aangepaste wijnen en koffie erbij, komt dat neer op zo'n 150 euro voor twee personen', zegt Chris.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio