Barabas heeft eigen lab in kindermuseum

Suske en Wiske museum staat in het nieuw

Suske en Wiske museum staat in het nieuw

Het gebouw kreeg een grondige facelift. Zo zijn de ateliers opgefrist en kreeg de voortuin een nieuwe speelinstallatie. vw Foto: © vw

KALMTHOUT - Het provinciaal museum Suske en Wiske heeft een grondige facelift achter de rug. Zaterdag wordt het kindermuseum officieel heropend en vanaf volgende week zijn ook de kinderen weer welkom.

Het Suske en Wiske-kindermuseum staat in de Beauvoislaan waar Willy Vandersteen, de geestelijke vader van de stripfiguren, leefde en werkte. Het museum is een initiatief van het provinciebestuur Antwerpen en richt zich naar klasgroepen van de tweede en de derde graad basisonderwijs en andere groepen kinderen van acht tot twaalf jaar. Het biedt hen een educatief en uitdagend programma aan met Suske en Wiske als leidraad. In het museum ontdekken de kinderen de wereld van de strip en het werk van Willy Vandersteen. En met die bagage kunnen ze zelf aan de slag en zich creatief uitleven in het atelier. Op bepaalde data zijn ook de bezoekers in familieverband welkom. Dat gebeurt tijdens de familiedagen. Een bezoek aan het museum is alleen mogelijk na afspraak.

Renovatie

Sinds half juli 2011 was het Provinciaal Suske en Wiske-kindermuseum gesloten voor het publiek omwille van vernieuwingswerken. Het gebouw kreeg een grondige facelift. Zo heeft Barabas nu zijn laboratorium in het kindermuseum. In de voortuin staat een nieuwe speelinstallatie en ook de ateliers zijn opgefrist. Het belangrijkste nieuws is toch dat het museumparcours volledig veranderd is. Dat is de museumopstelling op het gelijkvloers van de villa Vandersteen. Het gedurfde concept zet in op beleving en actie.

Familiedag

Op zaterdag 3 maart wordt het Suske en Wiske-kindermuseum officieel heropend. 'Wij zijn klaar voor de grote dag. We moeten deze week nog de laatste karweitjes uitvoeren, maar Suske en Wiske staan al te popelen om de kinderen weer in het museum te ontvangen. Wat we planden, is uitgevoerd', zegt directeur Mati Mommaerts.

Het provinciebestuur krijgt de eer om het nieuwe concept voor te stellen. Gedeputeerde Inga Verhaert, Ludo Stroobants, directeur marketing van WPG Uitgevers België en Mati Mommaerts openen zaterdag het vernieuwde museum. Daarna kunnen de scholen er weer terecht. Zaterdag 10 maart is de eerste familiedag gepland.

www.provant.be/suske&wiske

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio