Acht ongevallen in drie maanden

Woluwelaan blijft gevaarlijke gewestweg

Woluwelaan blijft gevaarlijke gewestweg

De bestuurder strandde op de rotonde en moest door de brandweer worden bevrijd. bpv

VILVOORDE/MACHELEN - Ter hoogte van de Woluwelaan en de Mechelsesteenweg verloor dinsdagavond een bestuurder de controle over het stuur. De brandweer moest de man uit het wrak bevrijden. In drie maanden gebeurden er al acht ongevallen op de drukke baan. Midden volgend jaar begint de heraanleg van het kruispunt van de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg.

De Woluwelaan, die over Machelen en Vilvoorde loopt, is druk en gevaarlijk. Het recentste (zware) ongeval gebeurde dinsdagavond omstreeks 22.50 uur.

Een bestuurder verloor ter hoogte van de Woluwelaan en de Mechelsesteenweg de controle over het stuur en ging over de kop, alvorens tot stilstand te komen op de rotonde. De brandweer moest de bestuurder bevrijden. Hij werd als bij wonder slechts lichtgewond. Na een bloedanalyse bleek de man onder invloed van alcohol.

Het is het achtste (zware) ongeval op de Woluwelaan in amper drie maanden. Volgens cijfers van de politiezone Vilvoorde-Machelen gebeurden er vorig jaar 17ongevallen met gewonden op de Woluwelaan (11 in Machelen en 6 in Vilvoorde).

In 2002, toen de eerste metingen plaatsvonden, lag dat aantal nog op 42. 'Wij beseffen dat er nog veel ongevallen gebeuren op de Woluwelaan', zegt burgemeester Jean-Pierre De Groef (SP.A) van Machelen. 'Maar de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg zijn gewestwegen en vallen onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer.'

'We proberen de kruispunten wel zo veilig mogelijk te houden. Er werden flitspalen geplaatst aan elk kruispunt en de weginfrastructuur werd al vroeger aangepast in functie van meer veiligheid.', zegt De Groef.

'Ondertussen zitten we ook geregeld rond de tafel met het Agentschap Wegen en Verkeer om de plannen voor de heraanleg van de Woluwelaan te bespreken. Een onderdeel van die plannen is de heraanleg van een voetgangersbrug over de Woluwelaan ter hoogte van het gemeentehuis.'

'We zitten geregeld samen met de politie', zegt woordvoerder Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer. 'De heraanleg van het kruispunt van de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg, erkend als gevaarlijk kruispunt, is één van onze prioriteiten. Half 2013 beginnen de werken aan dat kruispunt.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio