Steenweg wordt heringericht

ELEWIJT - De Tervuursesteenweg wordt heringericht met betere voorzieningen voor fietsers en voetgangers van aan de grens met Perk tot aan de R.Schumanlaan. Volgens de huidige planning voorziet met het einde van de werken tegen juli 2013.

Het verkeer vanuit Mechelen naar Perk zal tijdens de eerste fase worden omgeleid via de R.Schumanlaan, Brusselsesteenweg, Elewijtsesteenweg en Rubenslaan

De belangrijkste verandering zal de aanleg van nieuwe fietspaden en trottoirs zijn langs beide kanten van de Tervuursesteenweg.

Om de hinder te beperken en zo lokaal mogelijk te houden, wordt gewerkt in drie werkzones. In die werkzones wordt dan zowel de riolering als de nieuwe weginfrastructuur aangelegd, grotendeels tegelijkertijd om sneller te werken.

Vanaf deze week wordt gewerkt in fase 1, tussen de R. Schumanlaan tot net voorbij de Waversebaan. Nadat deze fase volledig is afgewerkt wordt gestart in de volgende fase tussen de Waversebaan en de Rubenslaan. In de derde en laatste fase wordt gewerkt tot aan de grens met Perk. (kms)

Zemst

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio