Ziekenhuis drie dagen zonder mug-arts

Ziekenhuis drie dagen zonder mug-arts

De interventiewagen kan niet uitrukken bij gebrek aan arts. res

SINT-TRUIDEN - Het Sint-Trudoziekenhuis zit volgende week drie dagen zonder mug-arts nadat een dokter onverwacht is ziek geworden.

In het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden is er volgende week drie dagen geen enkele mug-arts ter beschikking. 'Een spoedarts is onverwacht uitgevallen wegens ziekte', zegt woordvoerster Kristel Smeyers van het ziekenhuis. 'We zitten nu ook in volle vakantieperiode waardoor de andere spoedartsen niet kunnen inspringen. Maar de zorgverlening bij een dringende oproep komt niet in gevaar. Het hulpcentrum100 in Hasselt is gewaarschuwd en stuurt een arts uit de omliggende ziekenhuizen. Zoiets gebeurt nog wel eens. Dat die iets langer onderweg zal zijn, klopt wel', zegt de woordvoerster.

'Het probleem doet zich wel enkel overdag voor. 'sNachts is er een mug-arts in het ziekenhuis en mug-verpleegkundigen zijn er sowieso.' In het Sint-Trudoziekenhuis werken in totaal vijf spoedartsen. Ze bestrijken Sint-Truiden en (delen van) enkele omliggende gemeentes.

Onder meer een Hasseltse mug-arts zal nu moeten bijspringen. 'Dat is geen probleem voor ons', zegt woordvoerder Luc Colla van het Jessaziekenhuis aldaar. 'Nu gebeurt het al dat we moeten optreden in een ander gebied wanneer de dienstdoende mug-arts op interventie is en er een tweede oproep binnenkomt. Het is zo dat niet alleen wij inspringen in Sint-Truiden. Ook uit de ziekenhuizen in Tongeren en het Luikse Borgworm vertrekken spoedartsen richting Sint-Truiden. Het hulpcentrum100 stuurt telkens de dichtsbijzijnde arts naar interventies. Als de artsen niet in Sint-Truiden vertrekken, moeten ze natuurlijk iets verder rijden', besluit Luc Colla.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio