Zender neemt cd op in Voorde

Zender neemt cd op in Voorde

Thijs De Clus is de drijvende kracht achter Zender.
Yvan De Saedeleer
Foto: © De Saedeleer Yvan

NINOVE - In een studio in de Zuurstraat blikte de zeskoppige formatie Zender een cd in. Op donderdag 9 december wordt de cd in Gent voorgesteld.

Drijvende kracht achter Zender is Voordenaar Thijs De Clus (33) voor wie 'Sunday Kids' de tweede cd wordt na 'Acid Avenue' drie jaar geleden. Donderdag wordt de cd voorgesteld in café 'De Charletan' in Gent.

Thijs De Clus bouwde drie jaar geleden zijn tuinhuis in de Voordse Zuurstraat om tot opnamestudio en doopte de eerste cd verwijzend naar zijn geïmproviseerde locatie meteen letterlijk vertaald tot Acid Avenue. De singer-songwriter trad in de voetsporen van vader Luc De Clus, jarenlang de 'leadgitarist' van wijlen kleinkunstfenomeen Wim De Craene en lid van Irish Coffee.

Thijs De Clus had zo zijn redenen om zijn band de naam 'Zender' op te spelden.

'Zender verwijst in feite naar de Denderstreek. We dachten aan de Dender en radiozenders en smolten het samen tot 'Zender', temeer het ook goed klinkt. Ons platenlabel Sandy Hills Records verwijst naar het nabijgelegen Zandbergen. Op de eerste cd verwijst het nummer 'Forth City' naar Voorde en brengen we ook het nummer 'Dender Theme'. Ik hou wel van mijn roots in Voorde, al valt hier weinig te beleven buiten de studio', lacht Thijs.

Ook de nieuwe cd 'Sunday Kids' is deels autobiografisch. 'We hebben het soms lastig, maar onze zorgen zijn luxeproblemen in vergelijking met pakweg Afghanistan. Sommige songs zijn erg persoonlijk, maar zaken als vreugde, verdriet, eenzaamheid en euforie overkomen iedereen wel eens zodat ze universeel zijn.'

De Clus gaat met zijn tweede cd in tegen de tijdsgeest. 'De MP3-generatie gaat uitsluitend voor individuele tracks, maar de cd 'Sunday Kids' beluister je bij voorkeur als één geheel omdat de songs thematisch aan elkaar verbonden zijn als in een film.

Meer info over de band op www.zendermusic.be en www.youtube.com/zenderband

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio