Werken nieuwbouw tussen ISO en De Leest schieten goed op

OCMW brengt diensten samen in nieuw gebouw

Foto: © Frank Meurisse

IZEGEM - Tussen zaal ISO en cultuur- en dienstencentrum De Leest bouwt het OCMW een nieuw kantoorgebouw. Alle sociale diensten en diensten voor gezinnen en senioren worden hier na de zomervakantie samengebracht.

Het OCMW van Izegem brengt Sociaal Huis 't Anwoord en de dienst Gezins- en Seniorenzorg samen onder één dak. Het nieuwe gebouw verrijst momenteel op de site tussen zaal ISO en cultuur- en dienstencentrum De Leest.

‘We bouwen een kantoorgebouw dat de persoonsgebonden diensten zal huisvesten. Er zal plaats zijn voor de dienst Gezins- en Seniorenzorg, die momenteel in de Kokelarestraat huist en die onder meer de poetsdienst, klusjesdienst, thuisbezorgde maaltijden en thuiszorgcoördinatoren verzorgt. Ook het Sociaal Huis, dat zich op dit ogenblik in de Wijngaardstraat bevindt, komt hierheen', zegt OCMW-voorzitter Marc Vanlerberghe (SP.A-Groen!).

Vlot toegankelijk

‘Het centraliseren van die diensten levert een aantal voordelen. De nieuwe site ISO is veel centraler gelegen dan de huidige OCMW-site aan de overkant van de Rijksweg. De locatie is vlot toegankelijk en beschikt over ruime parkeermogelijkheden. Met Lokaal Dienstencentrum De Leest als buur vinden de senioren alle dienstverlening die voor hen wordt georganiseerd samen op één locatie. Er zullen dus minder doorverwijzingen nodig zijn, meer aanvragen kunnen ter plaatse afgehandeld worden.'

Ook op vlak van het optimaal inzetten van het personeel heeft de centralisatie nut. ‘We moeten maar op één locatie een loket bemannen, permanentie voorzien en infrastructuur en uitrusting onderhouden. Het aanbod hier is ook losgekoppeld van de financiële dienstverlening in de hoofdzetel van het OCMW, wat op zijn beurt drempelverlagend werkt', aldus nog de voorzitter.

Verhuizen in de zomer

De nieuwbouw omvat onder meer kantoren en een onthaalruimte aan de hoofdingang van zaal ISO. Er komt een gemeenschappelijke toegang voor beide gebouwen. De oplevering is voorzien eind juni, bedoeling is dat de verhuizing na de zomervakantie is afgerond.

De bouwwerken aan zaal ISO zijn niet het enige project waar het OCMW mee bezig is. Eind deze maand wordt een nieuwe vleugel van het rust- en verzorgingstehuis De Plataan, ook van het OCMW, in gebruik genomen. De 30rusthuisbedden die nu nog in het nabije Ten Bos gesitueerd zijn, verhuizen dan daarheen. In de vrijgekomen etage wordt dan weer een dagcentrum ingericht.

ocmw.izegem.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio