Ook Park Blauwe Poort krijgt nu hondenweide

Ook Park Blauwe Poort krijgt nu hondenweide

Foto: © credit

KORTRIJK - In het park Blauwe Poort komt een hondenweide waarop de viervoeters zich kunnen uitleven met hun baasjes. Dat raakte bekend op de voorstelling van de brochure 'Kortrijk in 't Groen'.

De Groendienst van de stad is weer voltallig. Er zijn 13 personeelsleden aangeworven. Die staan in voor het onderhoud van parken en pleinen.

Nu die weer in prima staat zijn, publiceert de stad de brochure Kortrijk in 't Groen. Bij de voorstelling ervan maakte schepen van Milieu Stefaan Bral(CD&V) bekend dat er een hondenweide komt in het park Blauwe Poort.

'Onze ervaring met de loopweide voor honden in het park Drie Hofsteden is zeer positief', zegt Bral. 'De gebruikers respecteren de regels en ze zijn tevreden over de faciliteiten. Ook op de Marionetten voorzien we trouwens een zone voor honden.'

De nieuwe editie van de brochure Kortrijk in 't Groen verschilt erg van de vorige. Gerda Flo van de stad: 'De brochure bevat een mooi beeld van de parken en het groen dat onze stad rijk is. Onder meer het stadsgroen Marionetten. Dat is een gebied voor recreatie en natuurbeleving dat al ruim 45hectare omvat. In het noorden van Kortrijk, in Heule, wordt dan weer aan het behoud, de uitbreiding en het toegankelijk maken van de Heulebeekvallei gewerkt.'

Wie een gratis brochure wil, kan die ophalen in de groene balie in het stadhuis of in hoeve TeCoux, van waaruit je mooie tochtjes kunt maken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio