Club gaf 12,65 miljoen uit, maar koopje Sonck is het geheime wapen

Club gaf 12,65 miljoen uit, maar koopje Sonck is het geheime wapen

Wesley
Sonck
pn
Foto: © Nico Vereecken

De West-Vlamingen kochten de jongste twee transferzomers een heel elftal bij elkaar, goed voor ongeveer 12,65 miljoen euro. Elrio van Heerden, gehaald in januari 2006, alsook spelers die overgeheveld werden van de beloften, horen daar niet bij.

Zwak

Koen Daerden

(25, middenvelder)

Voor 4 miljoen euro ingehaald als de nieuwe 'Gert Verheyen'. Belgische recordaankoop aller tijden. Lijkt vervloekt. Speelde sinds eind maart alleen nog de Supercup, maar moest erna voor de tweede keer in vier maanden geopereerd worden aan de knie. Na Nieuwjaar eindelijk de oude?

Salou Ibrahim (28, spits)

Na amper een seizoen van Zulte Waregem getransfereerd voor 1,5 miljoen euro. Anderhalf jaar geleden nog toekomstig Rode Duivel, nu niet meer dan een geflopte aankoop op de bank. Vertrekt mogelijk naar Roemenië.

Stepan Kucera (23, verdediger)

Linkspoot, afkomstig van Sparta Praag voor circa 800.000 euro. Imponeerde in de voorbereiding, maar na zijn breuk in de Supercup (na een elleboogstoot van Juhasz) ging het van kwaad naar erger, zelfs zonder gezichtsmasker. Dieptepunt was de Europese uitschakeling tegen Brann Bergen. Nog niets getoond.

Timothy Dreesen

(20, verdediger)

Voor 750.000 euro weggehaald bij Lierse. Gaf zijn studies criminologie op om het waar te maken als toekomstige toptalent, maar na een seizoen al uitgeleend aan Sint-Truiden.

Matig

Brian Priske (30, rechtsachter)

De laatste transfer van Marc Degryse vorig jaar, voor om en bij het 1 miljoen euro weggekaapt bij Portsmouth. Bij Genk voordien gepareerd door Cornelis, nota bene vertrokken bij Club Brugge. Wisselvallige periode bij Club, waar hij naar eigen zeggen 'gepest' werd omdat hij De Cock uit de ploeg speelde.

Antolin Alcaraz

(25, verdediger)

Gratis overgevlogen van het Portugese Beira-Mar. Heeft last van heimwee naar de zon én vooral het hogere trainingsritme. Deed het in de vier wedstrijden waarin hij speelde allerminst onaardig, zij het met een nonchalante Parguayaanse flair. Weer beschikbaar na Nieuwjaar.

Matig tot goed

Karel Geraerts

(25, middenvelder)

Gewezen jeugdspeler die na drie jaar Standard weer teruggehaald werd, transfervrij dan nog. Als diepst geposteerde middenvelder geen succes, voelt zich als buffer voor de verdediging wel kiplekker. Moet nog beter kunnen.

François Sterchele (25, spits)

Overgekomen van Germinal Beerschot, volgens sommigen voor circa 2,8 miljoen euro. Vorig seizoen topschutter in België. Staat nu op links in een dienende rol, ook al speelt de flamboyante Luikenaar liever niet op de flank.

Dusan Djokic (27, spits)

Gekocht van Rode Ster Belgrado voor een bedrag om en bij de 1,4 miljoen euro. Sinds hij een paar jaar geleden zijn haar afschoor, scoort hij aan de lopende band en dus houdt hij zijn knikker uit bijgeloof kaal. De antipode van Balaban: maakt minder doelpunten, maar werkt zich te pletter.

Goed

Jeroen Simaeys

(22, verdediger/middenvelder)

De eerste aankoop onder Luc Devroe: voor amper 200.000 euro gekocht van Sint-Truiden. Voorbestemd om verdedigende middenvelder te worden, maar bij gebrek aan beter nu verdienstelijke stoplap in de defensie.

Wesley Sonck (29, spits)

Supersolden: voor 200.000 euro uit zijn lijden verlost bij de amateurs van Mönchengladbach. Beredeneerde gok voor dat geld. Zes competitiematchen, drie doelpunten maar nu weer geblesseerd. Kan het geheime wapen worden van Club in titelstrijd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.