Oostende neemt hondenpoepbuis in gebruik

Oostende neemt hondenpoepbuis in gebruik

Burgemeester Vandecasteele en opzichter Johan Westerlinck bij de hondenpoepbuis. efo Foto: © Edwin Fontaine

OOSTENDE - In navolging van Bredene en Blankenberge heeft ook Oostende hondenpoepbuizen geplaatst. De badstad wil het probleem van hondenpoep beter aanpakken.

De hondenpoepbuis is een koker van 1meter lang. De opening bovenaan is klein opdat er enkel drolzakjes in gedeponeerd kunnen worden. Oostende bestelde dertig dergelijke buizen.

Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A): 'Er zijn nu al vijftig hondentoiletten, maar blijkbaar volstaan die niet. Op bepaalde plaatsen krijgen we klachten over eigenaars die weliswaar de drollen van hun dier oprapen, maar de zakjes op straat of op privé-terrein achterlaten. Nog te weinig mensen weten dat de zakjes ook in de hondentoiletten mogen worden achtergelaten.'

De hondenpoepbuizen worden geplaatst op sites waar overlast is. De eerste buis werd geplaatst in Mariakerke, tussen de Arthur Vanhouttelaan en de Mariakerkelaan. 'De buizen kunnen eenvoudig worden leeggemaakt', zegt opzichter Johan Westerlinck van de reinigingsdienst.

Dat het probleem van hondenpoep nog actueel is, blijkt uit recente cijfers? Tussen februari en maart werden drie keer zo veel boetes uitgeschreven voor hondenpoep. Alleen al in april ging het om twintig boetes. 'De boetes kunnen oplopen van 59euro voor een eerste overtreding tot 500euro voor wie bij herhaling betrapt wordt en weigert de drollen op te ruimen', zegt de burgemeester.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio