Jongeren fietsen naar Parijs

Jongeren fietsen naar Parijs

De jongeren van het instituut Remi Quaden uit Brasschaat zijn op weg naar Parijs.Jozef Leysen Foto: © Jozef Leysen

BRASSCHAAT - Negen tieners van het MPI Remi Quadens uit Brasschaat zijn aan hun eigen wielerronde begonnen. Samen met enkele begeleiders, en twee volgwagens, fietsen ze de komende dagen van Brasschaat naar Parijs. Daar willen ze Eurodisney bezoeken en de festiviteiten voor de Franse nationale feestdag meemaken.

Gisteren vertrokken ze voor een tocht van 86 kilometer naar Overijse, vertelt begeleider Koen De Weerdt. Samen met Maarten Der Kinderen zal hij de hele tocht met de jongens meefietsen. Elise Oostvogels zal zich af en toe laten vervangen door collega's in de volgwagens. Vandaag moeten ze 98 kilometer en de eerste bergen overwinnen. Onderweg slapen ze op campings of in een hotelletje, vertellen de jongens. Het geld voor hun uitrusting, de logies onderweg en Eurodisney kregen ze van sponsors en hebben ze in de loop van het jaar bijeengespaard.

Het is een jaarlijkse traditie geworden dat de jongeren van Remi Quadens een fietsvakantie houden. Maar het is de eerste keer dat ze naar het buitenland trekken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio