Bouw sport- en relaxtempel zit voorlopig op schema

Nieuw zwembad gaat open in augustus 2012

De constructie van de vijf glijbanen is uniek in de Benelux.nmi Foto: © Norbert Minne

KNOKKE-HEIST - De bouw van het nieuwe zwembad verloopt volgens plan, maar het imposante complex Duinenwater zal pas in augustus volgend jaar zijn deuren openen voor het publiek.

Wie door de Knokkestraat rijdt, kan er niet naast kijken: het nieuwe zwembad verrijst en wordt een imposant gebouw, hopelijk ook een echt zwemparadijs.

Het gemeentebestuur lanceerde de plannen voor het nieuwe zwembad zo'n tien jaar geleden. Heel wat inwoners kijken er dus al lang naar uit. Het bad zal zowel kunnen gebruikt worden door sporters als door mensen die willen ontspannen. Er komen ook vijf glijbanen.

Water- en winddicht

‘Sinds vorig jaar augustus, toen de bouw is gestart, is er al heel wat werk afgelegd', zegt operationeel directeur Michaël Schouwaerts. ‘Tegelijk ligt er nog heel wat werk voor de boeg.'

‘Het plan was om het gebouw voor de winter water- en winddicht te krijgen en we zijn daarin ook geslaagd. Het zwembad staat nog volop in de steigers, maar is al voor zestig procent gerealiseerd. De ruwbouw is in feite rond en nu gaat onze aandacht naar de binnenkant', verduidelijkt Schouwaerts.

‘Voor de vijf glijbanen gingen wij de mosterd halen in Duitsland, een land dat op dit vlak zeer vooruitstrevend is. De glijbanen worden geplaatst door een Nederlandse firma en zijn uniek voor de Benelux. Zo is de roetsjbaan voorzien van lichteffecten.'

Recreatief ontwerp

‘Naast het sportieve gedeelte, met het 25-meter bad en de glijbanen, is bij het ontwerp heel veel aandacht besteed aan het recreatieve. Niet iedereen wil immers baantjes zwemmen. In het complex is een recreatiebad voorzien met onder meer een golfslagbad, een peuter- en kleuterbad, en een bubbelbad. Zo hopen we ook families met kinderen te lokken', vertelt Schouwaerts.

Dat het zwemcomplex zijn deuren zou openen op 1april berust op een misverstand. Burgemeester Lippens had dit vorig jaar tijdens de zomer verklaard. ‘Hoewel de werken gunstig verlopen, is het onmogelijk om op 1april te openen. Na de afwerking van de binnenkant, is er nog een proefperiode. De opening is normaal voorzien in augustus volgend jaar', zegt Schouwaerts.

Aan het zwemcomplex Duinenwater hangt een prijskaartje van 20miljoen euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio