Gemeente wil weer speelstraten organiseren

Gemeente wil weer speelstraten organiseren

In de zomervakantie kunnen de kinderen in Hamme zich weer in de speelstraten uitleven.jvdv Foto: © Jan Van de Velde

HAMME - De gemeenteraad heeft het reglement voor de speelstraten aangepast, waardoor meerdaagse aanvragen door bewoners voor 1 april ingediend moeten worden.

De mobiele speelpleinwerking Pieto!nk en de gemeentelijke jeugddienst zijn volop bezig met de voorbereiding van de organisatie van de speelstraten. Bewoners moeten de aanvragen voor de inrichting van een speelstraat een maand vroeger indienen.

'Naast de aanvragen kiezen we met de jeugddienst zelf vijf straten uit, die in de maanden juli en augustus elk voor een week omgetoverd worden tot een speelstraat', kondigt schepen voor Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open VLD) aan.

'Pieto!nk was vragende partij om de aanvragen van bewoners vroeger te laten binnenkomen, omdat voorafgaand een enquête wordt gehouden bij de bewoners.'

'Wanneer meer dan de helft van de bewoners akkoord gaat, moeten de voorgestelde straten nog worden goedgekeurd door het schepencollege, volgt een algemene aankondiging van de goedgekeurde speelstraten en moeten ook de betrokken bewoners ingelicht worden voor aanvang van de zomervakantie. Een aanvraag voor een speelstraat van een dag, bijvoorbeeld naar aanleiding van een buurtfeest, moet twee weken op voorhand worden ingediend', zegt Hilde Landtsheer.

De mobiele speelpleinwerking Pieto!nk kende tijdens de maanden juli en augustus van vorig jaar bijzonder veel bijval.

'De animatoren herschiepen de straat tot een kinderparadijs met heel wat speeltuigen', zegt gemeentelijk jeugdconsulent Serge Claeyé.

'Zij komen ter plaatse met een minibus vol spelmateriaal en heel wat creatieve ideeën.'

De speelstraat wordt afgezet met nadarhekken, zodat een vlotte toegang tot de straat wordt verhinderd.

'Bewoners, hulpdiensten, fietsers en voetgangers krijgen doorgang als ze voorzichtig rekening houden met de spelende kinderen', besluit Landtsheer.

Info: jeugddienst@hamme.be, tel. 052-47.55.25

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio