Pizza Hut verlaat de Oude Markt

LEUVEN - Na achttien jaar op de Leuvense Oude Markt trekt Pizza Hut op 1 januari 2012 de stekker eruit. De pizzaketen zou zich naar verluidt liever in de buurt van een grootwarenhuis vestigen.

Hoewel het nieuws werd bevestigd door de eigenaar van het pand, wilde Pizza Hut zelf bevestigen noch ontkennen. Het valt nu af te wachten welke de nieuwe bestemming van het pand zal zijn. Een terugkeer naar een mix van vroeger, met naast cafés winkels die dan meer volk zouden moeten trekken.

Gemeenteraadslid en erevoorzitter van vzw De Oude Markt Luc Ponsaerts (Open VLD) krijgt het warm noch koud van die gedachte. ‘De dagzaken die je vroeger op de Oude Markt had, zul je nooit terugkrijgen, omdat de manier van handel drijven fundamenteel veranderd is. De tijd van de kleine kruidenier is wel degelijk voorbij. Overigens zou het imago van de Oude Markt als Langste Toog een deuk krijgen en zou de cohesie binnen de groep verkleinen. Een kwaliteitsvolle horecazaak die zich niet uitsluitend tot de studenten, maar ook naar de goed verdienende dertigers en veertigers richt, zou er dus meer op zijn plaats zijn', zegt Ponsaerts.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio