Basketbalclub zoekt alternatief voor cafetaria

Basketbalclub zoekt alternatief voor cafetaria

Secretaris Bart Peters en bestuurslid Filip Van de Veire met enkele jongeren van BBC Evergem-Sleidinge zouden niet graag de inkomsten uit de cafetaria verliezen. ivh Foto: © Ivan Vanhove

EVERGEM - Basketbalclub Evergem-Sleidinge kan vanaf september 2011 de cafetaria van de sporthal van de GO-school aan de Hofbilkstraat niet meer gebruiken. Daardoor zullen een pak inkomsten wegvallen. Het bestuur is op zoek naar alternatieven.

'De sporthal van de GO-school is ongeveer tien jaar onze thuishaven. De drankverkoop in de aanpalende cafetaria is een van onze belangrijkste inkomsten', zegt secretaris Bart Peters van BBC Evergem-Sleidinge. 'Vanaf 1 september zit Muda, de secundaire GO-school voor muziek en dans, op de site aan de Hofbilkstraat. De cafetaria wordt een pianobar en in een bovenruimte naast de sporthal is een concertzaal gepland. In de cafetaria moesten we nu al onze trofeeën wegnemen. Dat is niet erg. Als we de cafetaria niet meer kunnen gebruiken, is dat wel een grote financiële aderlating', stelt Peters.

Hij vernam dat het gebruik van de sporthal niet meteen in het gedrang komt. 'Toch is het niet uitgesloten dat op termijn in die zaal concerten worden gegeven. Uitwijkmogelijkheden hebben we niet. Onze club telt 130 leden. Die zijn verdeeld over elf jeugdteams en twee seniorenploegen. In de sporthal van de GO-school trainen onze leden dagelijks van 17 tot 22 uur en ook nog op woensdagnamiddag. In de gemeentelijke sporthallen van Evergem en Ertvelde is voor ons geen plaats meer. Als we in de sporthal van Muda kunnen blijven, moeten we een oplossing zoeken voor het cafetariaprobleem. Dat kan eventueel met het bouwen van een tweede cafetaria dat we dan voor de club kunnen gebruiken. Daarvoor moeten we wel de toelating hebben van het schoolbestuur en over voldoende financiële middelen beschikken', zegt Peters.

Eigen sporthal

Volgens hem is het optrekken van een eigen sporthal een andere mogelijkheid. 'Dat kan enkel met de steun van het gemeentebestuur. Misschien kan die sporthal gecombineerd worden met een gymzaal voor de gemeentelijke basisschool van Sleidinge', suggereert Peters.

Volgens schepen van Sport Joeri De Maertelaere (PVG-SP.A) is het voorbarig daar nu al uitspraken over te doen. 'BBC Evergem-Sleidinge zal volgend seizoen nog geen problemen hebben. Daarna zal de gymzaal van de gemeenteschool in Wippelgem gebruiksklaar zijn. Sommige sportbeoefenaars kunnen naar daar verhuizen. Op die manier kan in onze gemeentelijke sporthallen plaats vrijkomen voor andere clubs. De sportschuur in Sleidinge is ten vroegste voor het einde van de volgende bestuursperiode. Dat betekent dus over tien jaar', zegt Joeri De Maertelaere .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio