Hasselt toont geschiedenis van water in stad

HASSELT - Het stadsbestuur en de erfgoedcel willen met het project ‘Hasselt - Water vroeger, nu en later' de geschiedenis van het water in de stad op een interactieve manier weergeven. ‘Water is het erfgoedthema van het jaar en daarom willen we op een leuke manier dit thema onder de mensen brengen', zegt schepen van Erfgoed Karolien Mondelaers (CD&V).

Tijdens twee fietstochten of een wandelroute kunnen mensen zich laten onderdompelen in de geschiedenis van het water in Hasselt. ‘We hebben een onderscheid gemaakt tussen de binnenstad en de omgeving daarbuiten. De plaatsen die iets vertellen over de mens en zijn relatie tot het water liggen buiten de grote ring en kunnen gedaan worden via fietstochten. In de binnenstad kan je al deze historische punten te voet doen tijdens een wandeltocht.'

Tot eind augustus staan langs alle waterroutes ook grote fotopanelen met historische foto's die je tonen hoe deze plaatsen er vroeger uitzagen. Door QR-codes in te scannen krijg je alle historische informatie over die plek.

‘Het waterproject is meer dan alleen wandel- en fietstochten. Er is ook een tentoonstelling in Het Stadsmus over hoe de Hasselaren vroeger omgingen met water of bijvoorbeeld ook waterrampen. Voor de kinderen is er ook een waterweek met tal van activiteiten van 9 tot en met 13 juli', aldus schepen Mondelaers.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio