3de provinciale Stekene Sp. - FC Daknam

Open topper met veel doelpunten verwacht

Open topper met veel doelpunten verwacht

Steve De Maesschalck.ew Foto: © Erik Westerlinck (EWT)

STEKENE/LOKEREN - Stekene Sportief veroverde op het veld van Wachtebeke de leidersplaats en ontvangt zondag eerste achtervolger Daknam. Veteraan Steve De Maesschalk blijft daar heel kalm bij.

'Noem het gerust een onverwachte topper. We staan inderdaad aan de leiding maar tien op vijftien is nu niet echt uitzonderlijk te noemen. Een beetje bescheidenheid is wel op zijn plaats. Als we twee keer verliezen staan we misschien opnieuw halfweg het klassement.'

'Die leidersplaats is mooi maar we moeten één en ander relativeren. Dit was voor het seizoen zeker niet onze doelstelling en hoe langer we daar blijven staan hoe beter maar de prijzen zijn nog lang niet verdeeld. Er was nogal wat te doen na de ruime zege in Wachtebeke, veel is er niet veranderd in vergelijking met de weken daarvoor. De eerste matchen scoorden we ook vlot maar kregen we er nogal veel tegen. Die defensie stond zondag wel op punt. Twee jaar geleden was Stekene-Daknam de topper in vierde. Nu staan we weer tegenover elkaar en ik verwacht opnieuw een open wedstrijd met veel doelpunten.'

Daknam wil opwaartse curve doortrekken

Daknam boekte op eigen veld zijn derde zege van het seizoen. Dit na het derbytreffen met Moerbeke waarin Dieter Van de Weghe met drie doelpunten alle goals van deze partij voor zijn rekening nam.

'Na een moeizame start van de competitie, met twee nederlagen, hebben we een positieve kentering meegemaakt met drie overwinningen op rij. We hopen deze opwaartse curve door te trekken op het veld van leider Stekene, al weet iedereen dat dit niet gemakkelijk zal worden. De sfeer in ons elftal wordt eigenlijk alsmaar beter. Daar zullen de resultaten van de afgelopen weken niet vreemd aan zijn. We hopen alvast onze plaats in de kop van de klassering te behouden.'(hmb/evd)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio