Coalitiepartners CD&V en Gemeentebelangen lijnrecht tegenover elkaar

Bouw ontmoetingscentrum wordt uitgesteld

Foto: © Paul Van Landeghem

STEKENE - De Stekense coalitiepartners CD&V en Gemeentebelangen staan lijnrecht tegenover elkaar. Beiden claimen het initiatief om de bouw van het Cultureel Centrum uit te stellen wegens de onzekere economische tijden.

Het was een bewogen dag in Stekene. De twee grootste politieke families, coalitiepartners Gemeentebelangen en CD&V, beweren beiden dat zij het initiatief namen om de bouw van het ontmoetingscentrum, de nieuwe bibliotheek en de uitbreiding van de sporthal voorlopig te bevriezen.

‘Wij zijn de belangrijkste politieke formatie in het Stekense beleid', zegt Bernard Van Hullebus, voorzitter van Gemeentebelangen. ‘In het college zijn wij onder meer verantwoordelijk voor financiën en openbare werken. Wij stellen vast dat de financiële en economische situatie met de dag onzekerder wordt, en dat ook onze eigen bevolking dat begint te voelen. Daarom hebben wij beslist om de grote, niet-gesubsidieerde projecten zoals het ontmoetingscentrum, de bibliotheek en de uitbreiding van de sporthal, niet meer aan te vatten in 2012 en om ze in de programmatie van de volgende legislatuur 2013-2018 op te nemen en dan uit te voeren.'

CD&V-boegbeeld, schepen Réno Martens, reageert ontstemd. ‘Ik vind niet dat je op deze manier politiek bedrijft. Naar aanleiding van de huidige economische toestand zag de CD&V fractie zich genoodzaakt om onze coalitiepartner op de hoogte te brengen van ons besluit om de geplande bouw van het ontmoetingscentrum, de bibliotheek en de sporthal uit te stellen. het getuigt van weinig Fair Play om dan vlug een persbericht rond te sturen en op de website te verkondigen dat dit een initiatief is van Gemeentebelangen', vervolgt Martens. ‘We vinden het als CD&V niet verantwoord ons in zulke grote projecten te storten in deze onzekere en slechte economische tijden, maar vinden wel dat het cultureel centrum met bibliotheek, en sporthal een must blijven voor onze gemeente en hun bevolking, alleen stellen we de bouw ervan een tijd uit.'

Zonder overleg

Burgemeester Stany De Rechter (GeBe) ziet geen probleem. ‘Wij hebben als partij deze mededeling gedaan, inderdaad zonder overleg met de coalitiepartner, maar er is toch niets fout met een standpunt van een partij. Dit is absoluut geen verkiezingsstunt, en mocht dit wrevel opwekken bij CD&V, dan betreur ik dat, maar dit heeft verder niets te maken met onze goede samenwerking'.

Hoe deze zaak zal wegen op het bestuur, minder dan een jaar voor de verkiezingen, zal de toekomst ongetwijfeld uitwijzen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio