Brocante lokt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers

Beigemse Wielervrienden houden kermiskoers in ere

Beigemse Wielervrienden houden kermiskoers in ere

Plaatselijke vedette Jochen Moens (17) kreeg van de Beigemse Wielervrienden een nieuwe fiets.
jhp
Foto: © Joris Herpol

GRIMBERGEN - Omdat de 'Velosofen' de Beigemse kermiskoers niet meer zouden organiseren, richten de Beigemse Wielervrienden de 'Grote Prijs Louis Vis' voor het eerst in. De juniorwedstrijd op zaterdag geeft Beigem-kermis met de top-brocante op zondag extra kleur.

'De koers met Beigem-kermis dreigde verloren te gaan, en dus hebben we actie ondernomen', zegt voorzitter Mark Van Hoorebeeck van de Beigemse Wielervrienden. De wielerclub is de plaatselijke supportersclub van renner Jochen Moens die op zaterdag 18 juni om 15uur meerijdt in de Grote Prijs 'Louis Vis', met vertrek aan café Dennenhof.

Eerbetoon

'Ze gaan 88km rijden, goed voor zestien lokale rondes', gaat de voorzitter voort. 'Dat we de koers 'Grote Prijs Louis Vis' noemen, is een eerbetoon aan Louis Verbeyst - of beter bekend als Louis 'Vis'. Hij is de basislegger van de wielersport in Beigem. Elf jaar geleden is hij op 81-jarige leeftijd overleden. Hij reed nog mee met Raymond Impanis, en richtte hier samen met zijn weduwe Josée Olbrechts tal van koersen in Beigem in. Die traditie willen we niet laten verloren gaan. Vandaar dat we de wedstrijd - die voor het eerst door de Beigemse Wielervrienden wordt ingericht - de 'Grote Prijs Louis Vis' meekrijgt. Voorheen organiseerden de 'Velosofen' en daarvoor de 'Stoempers' meer dan een halve eeuw wielerwedstrijden in Beigem', weet Van Hoorebeeck.

Josée Olbrechts (81) die zelf in een rolstoel zit, is verheugd dat het werk in Beigem wordt voortgezet. 'Koers is mijn leven', zegt ze. 'Ik kan echt niet zonder en ik ben blij dat het hier in Beigem blijft voortleven.'

Vedette

Plaatselijke vedette Jochen Moens (17) kreeg van de Beigemse Wielervrienden een nieuwe fiets (zie foto). Of hem dat winst zal opleveren, weten we zaterdagnamiddag.

Daags na de wielerwedstrijd, op zondag 19juni, maakt Beigem zich van 10 tot 18uur op voor de Grote Beigemse Brocante, met vier terrassen met streekbieren en zo'n 250 standhouders met 300 standplaatsen ter gelegenheid van Beigem Kermis. De markt op de Beigemsesteenweg loopt ook over het kruispunt met de Meerstraat (Humbeek) tot het Gemeentehuisplein (Beigem) en de Gemeentehuisstraat.

De laatste jaren werden ruim 10.000 bezoekers geteld. De brocante biedt ook straatanimatie met fanfaremuziek en optredens. Bezoekers kunnen op drie plaatsen aan de markt beginnen: mensen die via binnenwegen uit Nieuwenrode, Kapelle-op-den-Bos, Humbeek en aanverwante gemeenten komen, starten het best op het kruispunt van de Meerstraat met de Beigemsesteenweg. Dit is ook de enige ingang voor de standhouders. In de Meerstraat kan men ook de Coppendries in of men kan beginnen aan Ten Berg (Gemeentehuisplein) en de Beigemsesteenweg.

www.beigemsebrocante.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio