Bussen rijden weer door Avendorenstraat

Bussen rijden weer door Avendorenstraat

Gisteren stonden bewoners te debatteren over de werken in Avendoren. rb

TIENEN - De verbazing aan de Avendorenstraat in Tienen was gisterochtend groot toen bussen er weer richting station reden, ondanks de werkzaamheden.

De vernieuwing van de Avendorenstraat in Tienen is nog niet beëindigd, maar toch rijden sinds gistervoormiddag de autobussen langs daar toch weer naar het station. Dat tot ongenoegen van bewoners, die vinden dat de rijweg, zelfs in eenrichtingsverkeer, zich daartoe nog niet leent. Trottoirs liggen er nog niet overal en de rijweg is nu erg smal. Het gaat om een tijdelijke maatregel. De werken verlopen in fasen.

'Tengevolge de kermis moet het verkeer op de Astridvest worden omgekeerd en dat betekent dat bussen niet anders kunnen dan net zoals vroeger via de Avendorenstraat naar het station te rijden', zegt schepen van Openbare Werken Katrien Partyka (CD&V). 'Eenzelfde situatie zal zich voordoen tijdens het laatste weekend van juli ter gelegenheid van Suikerrock op de Grote Markt, de Veemarkt en andere delen van het stadscentrum. Om een verkapte toestand van de verkeerssituatie te vermijden, krijgen de maatschappijen toelating om van nu tot en met 1augustus onafgebroken de bussen te laten passeren in de Avendorenstraat. De werken ondervinden daarvan weinig hinder, want binnenkort begint de bouwvakantie. Dan liggen ze toch stil. Nog deze week krijgen de trottoirs aan de rechterkant richting station een voorlopige verharding, volgende week komt de overkant aan bod. Eerstdaags krijgen de bewoners van dat alles een bericht in de bus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio