De Bie verrassend kampioen

Wielrennen Junioren Provinciaal Kampioenschap in Relegem Mike De Bie vloert thuisrenner Jasper De Buyst in prangende sprint

Wielrennen Junioren Provinciaal Kampioenschap in Relegem Mike De Bie vloert thuisrenner Jasper De Buyst in prangende sprint

Mike De Bie (links) haalt het in Relegem nipt van nationaal kampioen Jasper De Buyst. Koen Merens Foto: © Koen Merens

ASSE - Het PK van de Relegemse Wielervrienden werd zowel organisatorisch als sportief een voltreffer met een spurtduel om de titel tussen de twee topfavorieten. Mike De Bie won verrassend het pleit van Jasper De Buyst.

In de eerste van dertien ronden toog Lars Haverals ten aanval. Hij kreeg al snel Gertjan De Coster, Sammy Pocket, thuisrenner Kevin Dony en Laurent Wernimont in steun. Lorenzo Pepermans maakte in zijn eentje de brug naar het leiderskwintet.

In de tweede ronde sloten drie renners aan met naast de topfavorieten Jasper De Buyst en Mike De Bie ook Michiel Broes. In de derde ronde konden ook Lennert Teugels en Killian Michiels hun wagonnetje nog aanhaken.

Met een kopgroep van elf renners bleken de teerlingen geworpen, want zowel de sterkste ploegen als de sterkste renners zaten voorin. De kopgroep sprokkelde al snel een minuut bonus bij elkaar. Niels Verbraeken en Ben Godaert zetten nog wel een counter op, maar zij stonden voor een hopeoze opdracht en naderden geen meter op de vluchters.

Supporters

In de negende ronde brak de kopgroep in twee. Thuisrenner Jasper De Buyst trok opgezweept door de vele thuissupporters door en naast zijn grote titelrivaal De Bie overleefden enkel Broes en Pocket de versnelling.

Bij de achtervolgers ging Michiels overboord, terwijl Pepermans in zijn eentje op zoek ging naar het leiderskwartet. Op het ogenblik dat Pepermans de leiders in het vizier kreeg, versnelde De Buyst waardoor de Zemstse junior werd teruggeblazen en als vijfde zou finishen.

Bij het ingaan van de slotronde bleven enkel De Buyst en De Bie over. Broes volgde op twintig seconden en zou brons veilig stellen. Pocket volgde op 35seconden en viel net naast het podium.

In een bloedstollende spurt moest De Buyst naar de buitenkant in de laatste bocht. De Buyst leek De Bie te remonteren, maar sneuvelde op vijftien centimeters van zijn rivaal. 'Ik bracht de spurt iets te laat op gang en opkomende krampen speelden me parten.'

Haverals werd kampioen bij de eerstejaars voor Wernimont en Decoster.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio