Schevetorenfeest tovert met water en vuur

Schevetorenfeest tovert met water en vuur

Burgemeester Rob Mennes, schepen van feestelijkheden Geert Rottiers en de regisseurs Raymond Claes en Marina Van Kerckhoven zetten hun schouders onder de organisatie van het vierde Schevetorenfeest. Foto: Kristof Lauwers

SCHELLE - In het programma van het vierde Schevetorenfeest, dat plaatsvindt op zaterdag 10september, draait alles rond water, vuur, lucht en aarde.

Het driejaarlijkse Schevetorenfeest is een volksfeest bij en onder de scheve toren van de Schelse Sint-Petrus en Pauluskerk. Het feest start zaterdagnamiddag met een speeldorp op het Kerkplein, voor alle kinderen van vier tot twaalf jaar. Om 17uur sluit de Ketnetband in de sporthal deze speelnamiddag af. In de eet- en dranktentjes bieden veertien Schelse verenigingen vanaf 14 uur hapjes en tapjes aan. Organist Bart Jacobs bespeelt om 16uur het Van Pethegemorgel in de kerk.

In het park zijn er van 18 tot 24uur demonstraties glasblazen. Om 18.30uur brengt de Schelse harmonie vrolijke muziek in het park. Om 18.30uur, 19.30uur en 20.30uur gooit een geheimzinnige dame lekkernijen en mooie prijzen te grabbel op de parking van de sporthal. Op de muur van de sporthal start om 20uur het projectiespel 'Wat weet je van water?'.

Bij valavond strijken vier sierlijke en kleurrijke vuurvogels neer op het feestterrein. Om 21uur en 22.30uur 'vaart' de Ark van Schelle, een reuzegroot verlicht schip, over het feestterrein en om 22 en 23 uur brengt Theater Tol je bij de visvijvers achter de sporthal even in een andere wereld.

Het omheinde feestterrein heeft twee toegangen: in de Dendermondestraat en aan de Parklaan. Toegang kost 2 euro. Het Schevetoren-polsbandje is vooraf al te koop het gemeentehuis. Parkeren kan in de centrumstraten, op de Fabiolalaan, in de Kapelstraat naast Schelle Sport en na 18 uur ook op parkings van Delhaize en Aldi.

Info: www.stfschelle.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio