Paradijs voor vleeseters komt naar Gent

GENT - In een prachtig 18de-eeuws pand op de hoek Burgstraat1/Jan Breydelstraat42, vlakbij het Gravensteen, opent op 1juni Pampas Rodizo. De zaakvoerders Koert Matthys en Bert Suffys openden twee jaar geleden een eerste zaak in Antwerpen en strijken nu in Gent neer.

Koert Matthys: ‘In Londen en zeker in Lissabon heb je heel wat van die zaken. Rodizio is de typisch Braziliaanse manier van vlees bereiden, waarbij diverse soorten vlees langzaam boven een houtskoolvuur worden gegrild waardoor ze zachtjes garen en sappig blijven. Deze manier van vlees bereiden werd door de gaucho's (Zuid-Amerikaanse cowboys) uitgevonden. Zij prikten hun vlees op lange spiezen en roosterden het op een eenvoudig kampvuur. Rodizio was ook een gezellig samenzijn, na een lange dag van hard werken op de pampa's of vlaktes, waar hun runderen vrij konden grazen.'

Ook vis

‘Wij roosteren vlees en vis op spiezen op een houtskoolgrill. Onze grill met vuurvaste stenen komt uit Brazilië, net zoals het rundvlees, en we schenken Argentijnse, Chileense en Spaanse wijnen. De inrichting is zuiders geïnspireerd. We zijn heel blij met deze uitstekende ligging en mikken vooral op Gentenaars.'

Pampas Rodizio wordt een paradijs voor vleeseters. ‘Maar niet alleen dat', zegt Matthys. ‘In Antwerpen merken we dat mensen alles door elkaar eten en daar is heel wat vis bij. Bij ons gaat het trager dan in de typische Braziliaanse churrascaria, waar je je vlug kunt vol proppen. Wij houden rekening met de Europese smaak en gewoontes.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio