Nieuwe 'stadsingang' AZ Sint-Lucas ingelopen

Nieuwe 'stadsingang' AZ Sint-Lucas ingelopen

Artsen en personeelsleden bewezen dat AZ Sint-Lucas een performant én sportief zorgteam heeft.ghl Foto: © Geert Herman

GENT - Twee maanden na de ingebruikname van de nieuwe 'stadsingang' van AZ Sint-Lucas werd het uitgestrekte plein voor die toegang officieel ingelopen door 64 medewerkers van het ziekenhuis.

Rustig ontwaken zat er zaterdagmorgen voor de patiënten van AZ Sint-Lucas niet echt in, want de fanfare 'tSchoon Vertier, met in hun zog een hele rist hippe danseressen, kwam de sportieve opening de nodige luister bijzetten. Met drie inlooprondjes over een parcours van in totaal 5km dwars door het ziekenhuis, bewezen artsen en personeelsleden dat zij deel uitmaken van een performant én sportief team.

Afgevaardigd bestuurder John Buyckx onderstreepte tijdens de opening dat deze fase van het masterplan het resultaat is van constructief overleg tussen AZ Sint-Lucas en de dienst Stedenbouw van de stad Gent. De hele ziekenhuissite valt onder eenzelfde ruimtelijk uitvoeringsplan en de inrichting van het plein gebeurde naar analogie met de andere stadspleinen. Het resultaat levert een nieuw stadsbeeld op en is in die zin een verademing voor de hele buurt. Er werd met dezelfde betonnen tegels gewerkt als op andere locaties en rondom is een zitrand van beton gecreëerd die is afgewerkt met led-verlichting. In de toekomst zal de stad ook het Sint-Vincentiusplein in dezelfde lijn verder uitwerken.

Visie

Wij hebben een gezamenlijke visie op lange termijn en werken met vormen en materialen over de grens van privaat en openbaar domein. Burgers zijn niet geïnteresseerd in wat het private of het openbare deel is en de rekening betalen we toch samen', stelde burgemeester Termont.

Na de afwerking van deze fase, waardoor de transparante en open onthaalbalie van de stadstoegang en de toegang langs de centrale parking nu samenvalt, werd begin mei onmiddellijk gestart met het slopen van de oude inkom die plaats moet maken voor een nieuwe vleugel, blokZ. Over twee jaar zal daar op het gelijkvloers een nieuw personeelsrestaurant worden geopend. De eerste verdieping zal de dienst oncologie omvatten en de niveaus 2,3, en 4 zijn voorzien voor verpleegafdelingen.

De komende maanden wordt ook werk gemaakt van een overdekte fietsenstalling met beveiligde fietsrekken voor artsen, medewerkers en vrijwilligers aan de oude inkom. Het volledige masterplan werd opgestart na de fusie van AZ Sint-Vincentius met het AZ Heilige Familie in 1998, en loopt nog door tot 2028.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio