Jaloerse ex rijdt in op vermeende liefdesrivaal

MECHELEN - Nordin M. riskeert een jaar cel en 1.100 euro boete omdat hij een man probeerde aan te rijden in het centrum van Mechelen. Hij vermoedde dat die met zijn ex-liefje had aangepapt. Het slachtoffer is nog altijd aangeslagen.Vier jaar duurde de relatie tussen Nordin en zijn vriendin. Toen ze spaak liep en Nordin vermoedde dat het meisje een relatie had met Iliass B., begon voor B. een ware nachtmerrie. Nordin begon de man te bedreigen via de telefoon en via Facebook. ‘Zo belde hij in amper zes dagen liefst 178 keer met meneer B. Soms zei hij niets, soms uitte hij ernstige bedreigingen zoals Je gaat in een rolstoel belanden of Ik ga je neersteken', aldus openbaar aanklager Jozef Feyaerts. Uit het onderzoek bleek dat de Facebook-berichten vanuit een internetcafé in Sint-Jans-Molenbeek en Mechelen waren verstuurd.

Op 1 december 2011 volgde tussen Nordin en Iliass een schermutseling, toen ze elkaar in de Bruul ontmoetten. Nordin wilde met zijn broeksriem uithalen, maar het slachtoffer ontweek de aanval en deelde zelf een klap uit. Nordin verloor daarbij zelfs even het bewustzijn. ‘Een dag later groeide de vete uit tot een climax', aldus nog Feyaerts. ‘Nordin reed met zijn wagen rond de school van Iliass. Toen hij de man opmerkte, probeerde hij hem tot twee keer toe aan te rijden. Hij wilde hem pletten tussen de auto en een muur, maar het slachtoffer kon op de koffer van de auto springen en ontsnapte aan minstens zeer ernstige verwondingen.'

Nog was de woede van Nordin niet bekoeld. Zowel voor als na het verhoor bij de politie uitte hij opnieuw bedreigingen. Het openbaar ministerie wil de agressor nu een jaar achter de tralies. De advocaat van Nordin, Joris Vercammen, onderstreepte dat zijn cliënt intussen meer dan vijf maanden in voorhechtenis zit. Hij zei ook dat zijn cliënt zelf een gebroken kaak had opgelopen bij de eerste confrontatie in de Bruul. ‘Juridisch stel ik bovendien vast dat men Nordin vervolgt voor slagen en verwondingen met mogelijke blijvende ongeschiktheid. Is dat bewezen? Op die cruciale vraag krijg ik in het dossier geen sluitend antwoord.' Rechter André Van Praet doet uitspraak op 8 juni.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio