Doek valt over Chess Café

Doek valt over Chess Café

De uitbaters van het Chess Café hebben de boeken neergelegd. Zelf voeren ze echter aan dat ze stoppen om privéredenen. wbk Foto: © Benny Wouters

KORTRIJK - De zaakvoerders van het Chess Café op de Havermarkt hebben de boeken neergelegd. In oktober opent een Aziatisch restaurant op die plaats de deuren.

Brothers@Work BVBA, beter gekend onder de naam Chess Café Kortrijk, werd in 2007 opgericht door Jan en Dirk Decoster. Met een grootse publiciteitscampagne maakten de broers meteen hun ambities duidelijk. Hun concept, een wok- en afterwork restaurant waar ook afterworkparty's doorgingen, sloeg aan. Dat was ook merkbaar in andere steden, want ook in Leuven, Hasselt en Gent werden daarna Chess Cafés in het leven werden geroepen. Ondanks dat succes van de beginjaren eindigt het West-Vlaams avontuur van Jan en Dirk Decoster nu.

'Gedurende 4,5jaar had ik de dagelijkse leiding over het restaurant', vertelt zaakvoerder Jan Decoster. 'Ik kan terugblikken op een mooie tijd, maar omwille van privéredenen zet ik er een punt achter.'

Chess Café Kortrijk noteerde sinds 2009 evenwel ook slechte cijfers, waarop de zaakvoerders van Brothers@Work BVBA in april een eerste keer aanklopten bij de Kortrijkse handelsrechtbank om zich via een WCO-procedure (wet op de continuïteit van ondernemingen, nvdr.) zes maanden lang te laten beschermen tegen schuldeisers. Ondanks dit verzoek zou de schuldenlast van het restaurant ondraaglijk zijn geworden, waardoor Jan en Dirk Decoster het faillissement aanvroegen. Daardoor moeten drie werknemers nu op zoek naar een nieuwe job.

Jan Decoster benadrukt dat de restaurants in Leuven, Hasselt en Gent wel blijven bestaan. In het pand op de Havermarkt komt een Aziatisch restaurant, dat ten laatste in oktober de deuren moet openen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio