Wijzigingen in horecazaken op Eeklose Markt

Fondue smullen in 't Stekkedooske

Fondue smullen in 't Stekkedooske

In 't Stekkedooske wordt u bediend door Frederik. emv Foto: © Marc Van Hulle

EEKLO - Er roert wat in de horecawereld op de Markt van Eeklo: op een maand tijd (her)openen drie nieuwe zaken. Er is ook minder prettig nieuws, Eddy en Marleen, de bekende uitbaters van De Gouden Pluim, staan niet meer achter de tapkraan.

Absolute blikvanger op de Markt is tegenwoordig het loungecafé en fonduehuisje 't Stekkedooske, dat net naast het stadhuis, op de plaats waar vroeger platenzaak Crisca gevestigd was, de deuren opende. Initiatiefnemer is de jonge Eeklose ondernemer Wim Jonckheere, die in de Euerardstraat ook al de gelijknamige glashandel van zijn vader heeft overgenomen.

'Ik heb voordien al in de horeca gewerkt en ik wilde wel een eigen zaak', zegt hij. 'Maar bovenal eet ik graag fondue, en ik weet dat er zo veel mensen zijn. Die doe ik nu waarschijnlijk een groot plezier met mijn fonduehuisje!'

Het interieur van de nieuwe zaak is heel fraai: het is een zeer klare zaak en het gat dat in het plafond werd gemaakt, laat toe dat je van op de benedenverdieping tot in de nok van het pand kunt kijken. Wim moest niet lang nadenken voor een naam voor zijn nieuwe zaak: 'Mijn vader is al heel lang een verwoed verzamelaar van luciferdoosjes. Daarom vond ik 't Stekkedooske, het Eekloos voor pa's verzamelobjecten, een heel mooie naam. Aan de muur van mijn zaak hangen ook enkele pronkstukjes uit zijn ongelooflijk grote collectie.'

In 't Stekkedooske (09-336 30 68) kan je zowel terecht voor een goed glas wijn, een glas cava of een streekbiertje, als voor een fondue (zowel vlees, vis of kaasfondue). Vlees- en kaasfondue kosten 24,50 euro per persoon, visfondue 30 euro. In 't Stekkedooske wordt u elke dag, behalve op maandag, bediend door Frederik. De zaak opent om 10 uur, op donderdag, marktdag, om 7 uur.

't Voutje heropent!

Twee huizen verder dan 't Stekkedooske bevindt zich de vroegere tearoom 't Voutje, die nu al sinds vorig jaar dicht staat. Dit overbekende adres krijgt evenwel een nieuwe uitbater en heropent volgens het bord aan de deur op 22 juli. Opmerkelijk is dat voor dit vertrouwde pand toch een nieuwe naam werd gekozen: 't Voutje heet straks 't Klein Meetjesland!

En aan de overzijde van de gewestweg (naast taverne De Eglantier) heropent het vroegere café Den Brasser (of ook nog Het Forum), maar de nieuwe uitbaters kozen op hun beurt voor een andere naam. Voortaan gaat dit café door het leven als De Max!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio