Scientology Kerk steekt folder in brievenbussen

MECHELEN - De Scientology Kerk heeft op verscheidene plaatsen in Mechelen flyers in de bus gestopt om mensen uit te nodigen voor een filmvoorstelling in het kantoor in de stad.

De Scientology Kerk is een sekte die een België geviseerd wordt door de politie en de staatsveiligheid. Bekende aanhangers zijn Tom Cruise en John Travolta. In de flyer worden mensen uitgenodigd om te komen kijken naar de film Dianetics, gebaseerd op het boek van stichter Ron Hubbard.

‘Wij willen gewoon de mensen meer informatie geven over Scientology in een 20 minuten durende film', zegt woordvoerster Myriam Zonnekin. ‘En als ze geïnteresseerd zijn, kunnen ze nadien hierover met ons van gedachten wisselen.'

Het stadsbestuur is bezorgd om deze ontwikkeling, maar geeft toe dat ze er uiteindelijk weinig aan kunnen doen. ‘Wij hebben de politie uitgestuurd om te kijken of er geen aanhangers aan het flyeren zijn, want dan kunnen we wel optreden omdat zij in de publieke ruimte werken. Maar als zij huis-aan-huis flyers in de bus stoppen, kunnen wij dat niet verbieden.'

Het kantoor van de Scientology Kerk verhuisde in 2009 van Ukkel naar Mechelen en toen al had Bart Somers laten weten dat de politie de sekte in de gaten zou houden. Hij beloofde dat de politie de folder minutieus zal onderzoeken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio