Miniatuurpaardjes paraderen aan Bevegemse Vijvers

Miniatuurpaardjes paraderen aan Bevegemse Vijvers

De organisatoren van de Paardenhappening in Zottegem verwachten meer dan 400 paarden.jvw Foto: © VAN BEVER JOHAN

ZOTTEGEM - Op zondag 21 augustus vanaf 9 uur wordt voor de 13de keer een Paardenhappening gehouden op de Bevegemse Vijvers.

'Er zullen meer dan 400 paarden aanwezig zijn', zegt Leen D'Haene. '110 miniatuurpaarden uit binnen- en buitenland zijn ingeschreven voor de Grote Prijs van België. Een zestigtal Arabische paarden zullen voor heel wat spektakel zorgen. De Barrel Race brengt de Europese top terug naar Zottegem. In de voormiddag worden de selecties gereden, de tien snelste paarden gaan naar de finale die in de namiddag plaatsvindt.'

Zoals andere jaren is er tijdens de namiddag ook de veiling van een miniatuurpaardje met toporigine uit de bekende stal 't Rozenhof uit Ursel. De opbrengst hiervan wordt integraal geschonken aan de vzw Hachiko. Dat is een organisatie die hulphonden en epilepsiehonden opleidt, plaatst en verder begeleidt en zo zorgt voor een betere levenskwaliteit voor mensen met een handicap. De inkomgelden van 5 euro per persoon worden dit jaar geschonken aan vzw Kalliope, een woonproject voor jongvolwassenen met een mentale en/of motorische beperking.

De namiddagshow zal rond 13.30uur plechtig geopend worden door de meter en peter van de organisatie, Loes Van Den Heuvel en Marijn De Valck. Verder zijn er de hele dag nog tal van andere activiteiten. 'Zo is er vanaf 's morgens doorlopend een beurs voor paard- en ruiterbenodigdheden en verschillende infostanden, paardenmarkt, Jack Russelrace, kinderanimatie met springkastelen en kindergrime, diverse demonstraties van ondermeer schapendrijven, je kan een ritje maken met de huifkar en er is de hele dag door eet- en drinkgelegenheid.' De happening wordt 's avonds afgesloten met een optreden van Marino Falko en orkest, beter bekend als 'Boma' uit FC De Kampioenen alias Marijn De Valck.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio