Moedig Nigeria gaat ten onder

Het puntenloze Nigeria had toch even uitzicht op de kwalificatie. Maar Zuid-Korea herstelde de situatie en plaatste zich probleemloos.

De wedstrijd begon veelbelovend met een reuzenkans voor Lee Chung-Yong en mooie dribbels van Park en Kanu. Het gepaste vervolg kwam er met de snelle goal van Uche, die een knappe actie van Odiah afrondde. Zuid-Korea kon weinig terugdoen, het Nigeriaanse middenveld tikte hun tegenstanders gek, Uche trapte op de paal. De Zuid-Koreanen raakten combinerend niet door de zwarte defensie, maar profiteerden van een dekkingsfout om na een vrije trap gelijk te maken. Vlak na rust scoorde Monaco's Park met een vrije trap. Yakubu duwde de bal vanop een meter voor een leeg doel naast, maar benutte daarna wel een terechte penalty.

Wedstrijden als deze willen we vaker zien op dit WK. Een spannende cupmatch met veel inzet, kansen en doelpunten. Tot driemaal toe miste een Nigeriaan alleen voor de keeper, of voor een leeg doel. Meer precisie had de kwalificatie kunnen betekenen. Veteraan Nwankwo Kanu speelde al op de WK's van 1998 en 2002. Hij scoorde echter nog nooit op een wereldbeker. Olegario Benquerenca (8) had nooit problemen in de faire match, nam correcte beslissingen.

Corrigeer