Lisa Bordo (106) drinkt elke dag Rodenbach

Lisa Bordo (106) drinkt elke dag Rodenbach

Lisa Bordo toostte gisteren in woonzorgcentrum Sint-Antonius op haar 106de verjaardag.yds Foto: © yvan de saedeleer

SINT-PIETERS-LEEUW - Lisa Bordo vierde gisteren in het woonzorgcentrum Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw haar 106de verjaardag. Ze is hiermee de oudste Leeuwenaar én de oudste inwoonster in het Pajottenland.

Lisa is geboren en getogen in Sint-Pieters-Leeuw en woont sinds acht jaar in Sint-Antonius. Ze is nog bijzonder goed bij de pinken en wandelt nog volledig zelfstandig. Elke dag komt dochter Paula(81) haar bezoeken met de fiets. In 1965 verloor Lisa haar man en ging ze bij haar dochter wonen in het Impeleer. Toen dit te zwaar werd, verhuisde ze naar Sint-Antonius.

Lisa kreeg naast haar dochter ook drie kleinzonen. De 106-jarige werkte jarenlang als arbeidster in een weverij in Lot, maar toen Paula werd geboren, bleef ze thuis.

Lisa doet ondanks haar gezegende leeftijd nog regelmatig mee met de activiteiten in het rusthuis. Haar geheim? 'Elke dag een Rodenbach met een flinke scheut grenadine', knipoogt ze.

Gisteren toostte ze op haar verjaardag met familie en medebewoners van het woonzorgcentrum Sint-Antonius. Het is het de eerste keer dat ze hier een 106-jarige kunnen vieren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio