'We moeten realistisch zijn'

Tom Van Moerzeke staat met nieuwkomer VKS Hamme-Zogge voor zware openingsmaand

HAMME - Nieuwkomer VKS Hamme-Zogge kon zich beslist geen moeilijker debuut indenken. Op de openingsdag kreeg het een uitopdracht bij gewezen derdeprovincialer Wieze voorgeschoteld. De 3-0 nederlaag werd dan ook niet als een verrassing ervaren.

'Dat verlies lag in de lijn van de verwachtingen. Wieze beschikt nu eenmaal over een heel sterke ploeg. Het wil zo snel mogelijk weer naar derde promoveren. Het gebrek aan ervaring speelde ons duidelijk parten. Met mijn ploeg moet ik van nul beginnen', zegt trainer Tom Van Moerzeke.

'Toch heb ik positieve punten opgemerkt. De spelers waren echt wel gemotiveerd. We slaagden er ook in enkele goede kansen af te dwingen. In de eerste twintig minuten waren de beste kansen zelfs voor ons. Helaas bleven doelpunten uit. Na de rust misten we een unieke mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Aan de overzijde daarentegen strafte Wieze onze technische fouten als gevolg van onervarenheid onverbiddelijk af', zo analyseert de Hamse trainer.

'Onze eerste vijf wedstrijden zijn geen cadeau. We moeten realistisch zijn: tegen half oktober moeten we goed en wel op dreef zijn. We proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Voor een eerste jaar mogen we de lat niet te hoog leggen. Als we op het einde zo ongeveer halverwege staan gerangschikt, kunnen we van een prachtig seizoen spreken. Met het materiaal waarover we beschikken, doen we ons best. Of dat volstaat, zal de toekomst uitwijzen.' (ms)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio