Geiten van Yves Leterme spelen mee in toneelvoorstelling

Geiten van Yves Leterme spelen mee in toneelvoorstelling

Foto: © Piet Lesage

IEPER - Trudy en Vicky, de twee geiten van premier Yves Leterme, spelen straks mee in 'Het Geiteneiland' van de Corneelkring Brielen.

Toegegeven, op het podium zullen de geiten niet echt te zien zijn. Maar het concept van de regisseur voorzag tijdens grote delen van de voorstelling wél het geluid van die geiten op de achtergrond. En Yves Leterme was zo vriendelijk om klankman Piet Candeel van de Corneelkring in zijn tuin te ontvangen voor de opnames van dat gemekker.

'Een geit wordt ook wel eens de koe van de arme man genoemd', lacht Leterme. 'Trudy is al meer dan 10 jaar oud en Vicky - een afkorting van Victory - werd geboren op 13 juni 2004, toen we een verkiezingsoverwinning boekten. Geiten zijn zeer ziekte-resistent en vragen weinig onderhoud.'

Onlangs kreeg de premier van Peter Van de Veire voor zijn 50ste verjaardag ook nog de geit 'Joëlle', maar die houdt hij niet bij hem thuis. Joëlle verblijft in Bellewaerde Park.

Op dieet

'Als ik ergens ga spreken, krijg ik vaak een cadeau. Dat is dan een geit of een bak trappistenbier van Westvleteren. In mijn tuin heb ik niet zoveel plaats om al die geiten te houden. Ik schenk die dan aan mensen van wie ik weet dat ze er goed zullen voor zorgen. De trappisten? Die houd ik wél zelf', lacht hij.

Opdat Vicky en Trudy goed zouden mekkeren voor de klankopnames van Het Geiteneiland, hebben ze een paar dagen wat minder te eten gekregen. 'Ze kunnen wat dieet wel gebruiken, want ze krijgen al te vaak wat overschot van aperitiefhapjes en chips.'

Klankman Piet Candeel is tevreden. 'Ik heb voldoende mekkerend geluid kunnen opnemen. In de studio kunnen we dat nu verder bewerken tot een bruikbaar geheel. Bedankt, Trudy, Vicky én Yves!'

'Het Geiteneiland' is een toneelspel uit 1946 van de Italiaanse auteur Ugo Betti. De Corneelkring brengt het op 27 en 30 november, 3 en 4 december en een matinee op zondag 5 december in CC Den Briel in Brielen. Kaarten zijn te reserveren via 0471-91.61.32 of www.corneelkring-brielen.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio