Lo-Reninge telt meeste boogschutters

Lo-Reninge telt meeste boogschutters

Jeugdleden van de schuttersgilde Willem Tell Lo. kvc Foto: © kvc

LO-RENINGE - De vzw Vlaamse Traditionele Sporten (VlaS) roept Lo-Reninge uit tot Topgemeente van Vlaanderen. VlaS promoot de volkssporten, zoals boogschieten op de staande en liggende wip, touwtrekken en katapultschieten.

Lo-Reninge krijgt die titel omdat het procentueel het hoogste aantal VlaS-leden telt ten opzichte van het totale bevolkingscijfer. Het Caesarstadje haalt net geen 2 procent. De onderscheiding heeft Lo-Reninge voornamelijk te danken aan het hoge ledenaantal bij de boogschuttersverenigingen Willem Tell Lo en Sint-Sebastiaan Reninge. Ook Vleteren (1,42 procent) en Langemark-Poelkapelle (1,22 procent) scoren uitstekend en prijken respectievelijk op de tweede en derde plaats in West-Vlaanderen. Lo-Reninge is trouwens al vijf jaar na elkaar Topgemeente van West-Vlaanderen.

Schuttersgilde Willem Tell Lo doet het volgens de cijfers van VlaS ook goed wat het aantal jeugdleden in volkssportclubs betreft. In West-Vlaanderen prijkt de Lose schuttersgilde met 16 jeugdleden op de tweede plaats na Heist-aan-Zee.

Lo-Reninge

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio