Ieperse vestingen krijgen evenementenplein

Lieven Stubbe. pli Foto: © pli

IEPER - De best bewaarde vestingen van het land krijgen een facelift. De stad Ieper laat onderzoeken hoe de vestingen beter geïntegreerd kunnen worden in de stad.

Het Ieperse vestinglandschap slingert zich als een groen lint rond de binnenstad. Het stadsbestuur heeft nu een studie laten uitvoeren over dit historisch stukje Ieper, vooral dan het deel langs de Oudstrijderslaan van aan de Boterplas tot aan de Rijselsepoort.

Lieven Stubbe van de milieueducatieve dienst: ‘Bedoeling is dat er binnen afzienbare tijd een Ruimtelijk Uitvoeringsplan kan worden opgemaakt dat bepaalt hoe het nu verder moet met ons vestinglandschap.'

In elk geval moet het voormalig groenpark een nieuwe bestemming krijgen. Een deel van dat gebied zou een evenementenplein worden voor kleine concertjes en straattheater. De rest zou parkgebied worden, in combinatie met het vredespleintje langs de Oudstrijderslaan. ‘Dat is nu een erg afgesloten en weinig gebruikt park. We zouden er een half open wandelgebied van kunnen maken, waarbinnen ook de volkstuintjes geïntegreerd worden. In elk geval moeten er ook doorsteken komen naar de Majoorgracht toe', verduidelijkt Lieven Stubbe.

Andere elementen die de Ieperse vestingen kunnen opwaarderen, zijn een verftuin aan de souterrains van Sint-Jacobs en een voetgangersbrug die de verbinding maakt van de voorvestingen over de Zuiderring naar de Verdronken Weide.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio