Marleen Goegebuer zoekt nieuwe uitdaging

Laatste krantenboer vertrekt uit Kortemark

Laatste krantenboer vertrekt uit Kortemark

Marleen Goegebeur en Bart Tampere hebben hun krantenwinkel te koop aangeboden. kds Foto: © Kurt Desplenter

KORTEMARK - Marleen Goegebuer heeft haar krantenwinkel te koop gezet. Daarmee trekt de laatste krantenboer van Kortemark de deur achter zich dicht.

Nu het huis van Marleen Goegebuer met bijhorende krantenwinkel te koop staat, dreigt Kortemark zonder krantenboer te vallen. 'Ook deelgemeente Handzame heeft er geen meer. Wie weet moet straks iedereen naar Torhout voor zijn krant. Ik denk dat veel klanten dan zullen afhaken', zegt de 49-jarige Marleen.

'Ook mijn collega's Luc Vandenberghe en Tine Walleyn stoppen eind maart met hun krantenwinkel. Ze verlaten Kortemark en vestigen zich in Zuid-Frankrijk. Ik doe in ieder geval nog verder tot mijn huis verkocht is. Ik ben helemaal niet zeker dat de toekomstige eigenaar ook krantenboer wil worden. Mijn zaak kan opnieuw een gesloten huis worden of plaatsruimen voor een andere winkel. Toch is er nog toekomst voor iemand die krantenboer wil worden. Dan heb je meteen het monopolie over de krantenmarkt in Kortemark', zegt Marleen.

Grote zaak

'Ik ben in 1987 getrouwd en ben meteen krantenboerin geworden. Ik ben vanaf nul gestart en opende een kleine krantenwinkel op de markt van Kortemark. Ondertussen zijn we een kwarteeuw verder en is mijn kleine krantenwinkel uitgegroeid tot een grote zaak.'

'Ik ben gestart met de verkoop van enkele kranten en boekjes. Terwijl ik vroeger drie tijdschriften in voorraad had over de tuin of over koken, is dat nu een heel boekenrek geworden. De komst van de computer heeft veel veranderd. Ik bestel niet alleen via de computer, maar ook allerhande titels opzoeken gebeurt nu via het scherm. Daarbij hebben de jongste jaren de plusproducten hun intrede gedaan. Dat zijn de spaaracties van de diverse kranten. Meer aanbod en meer verscheidenheid zorgen voor meer werk. Ik sta iedere dag al van 5.30 uur in mijn winkel. Toen mijn dochter klein was, moest ze meestal zelf haar boterhammen smeren', vervolgt Marleen.

'Sinds mijn dochter het huis uit is, wil ik iets anders. Ik weet nog niet precies wat ik zal doen, maar ik zoek een tweede adem in mijn leven. Ondertussen ik heb de eerste stap gezet. Het woonhuis met bijhorende krantenwinkel staat te koop', vertelt krantenboerin Marleen Goegebuer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio