STVV-aanvoerder Peter Delorge: 'Wanprestatie'

Sint-Truiden werd dinsdagavond in een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Bocholt getrakteerd op een 5-1-pil, maar veel hebben ze daar niet uit geleerd. Ook tegen Eendracht Aalst moest STVV opnieuw het spel ondergaan en kreeg het eigenlijk weinig of geen vat op de wedstrijd.

Voets was achteraf zo ontgoocheld dat hij niet wilde reageren, maar dat betekent niet dat de STVV-trainer de handdoek gooit. 'Zeker niet', aldus technisch directeur Guy Mangelschots na de verrassende uitschakeling. 'Hij heeft als trainer dezelfde mentaliteit als speler Voets en die gaf ook nooit op.'

Maar dat het voor STVV en Voets moeilijk wordt na het verlies tegen Aalst is wel heel duidelijk. 'Het was een echte wanprestatie', gaf kapitein Peter Delorge achteraf toe. 'Na Bocholt waren we nochtans gewaarschuwd dat er ook in derde klasse aardig gevoetbald wordt, maar het heeft niet mogen baten. Als je ziet wat sommigen van ons op de mat leggen, daar kan mijn verstand echt niet meer bij. Hetgeen de trainer gevraagd had werd niet uitgevoerd. Het was de bedoeling om meteen druk naar voor te zetten, de tegenstander niet in de match te laten komen en mogelijk een vroeg doelpunt te maken. Van dit alles kwam echter helemaal niets in huis.'

'Het was eerste klasse onwaardig wat wij vanavond hebben laten zien. Een ander woord dan crisis is hier dan ook niet voor. Als we zo verder doen, halen we gewoon geen punten meer. Als we niet met z'n allen knokken van de eerste tot de laatste minuut zal het moeilijk worden, dat is vanavond nog maar eens heel duidelijk geworden. Hopelijk heeft iedereen dat nu eindelijk begrepen.' (rgk)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.