Vanhuffel valt over Chinese Japanner

Wim Vanhuffel (Predictor-Lotto) had vooraf al laten verstaan niet happig te zijn om te starten in Maastricht. 'Te nerveus, te gevaarlijk', vond hij. De Oost-Vlaamse klimmer kreeg gelijk. 'Wat een strontkoers! Het is hier ieder jaar hetzelfde liedje', foeterde hij na de finish.

Vanhuffel was nog vóór de finale ten val gekomen en had zijn linkerenkel en -hand bezeerd. 'Die Chinees van Skil-Shimano (eigenlijk een Japanner, Yukihuro Doi, red.) wou eens proberen al fietsend een plasje te doen. Hij ging onderuit en ik tuimelde erover. Mijn schoen bleef vasthaken in de pedaal. Ik moest van schoen wisselen en kon geen kracht meer zetten. Ik had al wat last van de achillespees en nu nog een gezwollen enkel.'

Toch denkt Vanhuffel niet dat het euvel hem last zal berokkenen in het Waalse tweeluik. 'Ik bekijk het positief: de vorm is er. Ik ben stukken beter dan vorig jaar.' (frb)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.