'Niet zeker van een basisplaats'

VOETBAL 4de KLASSE C Jonas Leysen en De Kempen klaar om titelfavoriet Patro Maasmechelen te bekampen

VOETBAL 4de KLASSE C Jonas Leysen en De Kempen klaar om titelfavoriet Patro Maasmechelen te bekampen

'Met ons groepje van verdedigers kunnen wij het een en het ander opvangen', zegt Jonas Leysen.Maarten Straetemans Foto: © Maarten Straetemans

KASTERLEE - FC De Kempen kijkt uit naar de komst van Patro Maasmechelen. Er staat echter meer op het spel dan de eer. De Kempen moet vanavond ook punten sprokkelen. 'Ik ben al twee weken bezig met de wedstrijd', zegt Jonas Leysen.

'Op het gelijkspel van vorig weekeinde bij Lutlommel kijk ik met een gevoel van ontgoocheling terug', zegt De Kempen-verdediger Jonas Leysen.

'Eigenlijk zat er al weken iets meer in dan een gelijkspel. Jammer, maar die eerste zege bleef uit.'

Favoriet

Titelkandidaat Patro Maasmechelen is de favoriet voor het duel van vanavond.

'Wie de stand bekijkt, moet dat concluderen. Maar net dat zal ons gevaarlijk maken. Bovendien is dit een thuismatch', vertelt een strijdvaardige Jonas Leysen.

'Patro Maasmechelen zal weliswaar niet naar Tielen afzakken om de match op slot te leggen. Zij zullen hun kansen willen afdwingen en dat creëert mogelijkheden voor ons.'

Jonas Leysen zelf moet afwachten of hij aan de aftrap staat. 'Ik ben al twee weken bezig met de wedstrijd', zegt Jonas Leysen.

Iedereen nodig

'Door omstandigheden vielen er enkele verdedigende pionnen weg. Wij beschikken nog over vijf, zes spelers voor de laatste lijn. Voor het seizoen wist ik dat ik niet zeker was van een vaste plaats. Toch ben ik gebleven.'

'Je merkt nu al dat de trainer iedereen nodig heeft. Met ons groepje van verdedigers kunnen wij wat opvangen. Dat hebben wij tot dusver ook goed gedaan', besluit Jonas Leysen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio