AD Delhaize bouwt nieuwe winkel op hoek Wezenstraat-Vrijheid

Laatste supermarkt van Cash Fresh gaat dicht

De ingang van de nieuwe winkel van AD Delhaize verhuist naar de Vrijheid. Foto: ema

ARENDONK - In Arendonk gaat vandaag de allerlaatste winkel van de Kempense warenhuisketen Cash Fresh dicht. In de plaats komt er een splinternieuwe supermarkt van AD Delhaize.

Het laatste filiaal van Cash Fresh in de Wezenstraat in Arendonk sluit vanavond voorgoed zijn deuren. Op de nog aanwezige voorraad krijgen de klanten een superkorting van 75 procent. Daarna gaat het gebouw plat en maakt het plaats voor een appartementsblok met acht luxeflats.

Toch blijven de klanten en het personeel niet in de kou staan. De komende maanden wordt op de hoek van de Wezenstraat en de Vrijheid een nieuwe supermarkt van AD Delhaize opgetrokken. De ingang van de winkel verhuist naar de Vrijheid, waar ook een groot parkeerterrein wordt aangelegd. Bedoeling is dat de nieuwe winkel in juni open gaat.

'Tijdens de sluitingsperiode verwelkomen de toekomstige uitbaters hun klanten graag in AD Delhaize Retie', zegt Ruben Dewaele, woordvoerder van AD Delhaize. 'Daar kunnen de mensen al kennis maken met het vernieuwde concept AD Delhaize en genieten van tal van scherpe promoties. Alle inwoners van Arendonk zullen ook een folder in de bus krijgen, met extra bonnen voor hun aankopen in Retie.'

De Delhaize-groep nam in maart 2005 alle 43 vestigingen en 1.260 werknemers van Cash Fresh over van de familie Voeten uit Beerse. Het ging toen om een megadeal van wel 164 miljoen euro. Cash Fresh was in die periode ook shirtsponsor van voetbalclub KVC Westerlo.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio