Thuisrijder Dennis Remans rekent op eerste zege

rallycross

 rallycross

Jochen Coox (links) slaat een aanval van Jos Kuypers af. ingezonden

MAASMECHELEN - Op de Duivelsberg in Opgrimbie vindt komend weekend de voorlaatste manche van het Belgische rallycrosskampioenschap plaats. Naast de Belgische en Nederlandse piloten zakken de Duitse collega's ook af naar het Maasland.

Na de manches voor het EK in België en Nederland, keren de hoofdrolspelers uit de lage landen terug naar de orde van de dag, de eindstrijd in de nationale kampioenschappen. 'Met nog twee wedstrijden voor de boeg ligt de strijd in de kampioenschappen nog wijd open', vertelt Johnny Loix. In de hoogste reeks, de SuperCars beschikt leider Patrick Van Mechelen over de beste papieren.

'Van Mechelen parkeerde zijn Subaru in elke wedstrijd in de top-2 en dat leverde hem een voorsprong van zeven punten op Jochen Coox op.' De thuisrijder scoorde net iets minder goed maar stond tijdens de vijf verreden wedstrijden wel telkens op het podium. Van Mechelen en Coox maken onder elkaar uit wie in het najaar de Belgische titel pakt.

De rest van het deelnemersveld bij de SuperCars kan hoogstens nog een derde plaats pakken. Jos Jansen, Ron Snoeck en Jos Kuypers namen immers slechts aan drie wedstrijden deel en kijken al op een ruime achterstand aan. 'Ik verwacht na het mislukte EK van zowel Van Mechelen als Coox een pittige strijd voor het BK', aldus Loix.

Of de twee hoofdrolspelers in Maasmechelen ook voor de overwinning kunnen gaan, hangt af van de inzet van de Duitse gasten. Met Münnich (Skoda), Salzgeber (Ford) en Wilhelm (Ford) komen er drie sterke en regelmatige Duitsers aan de start.

Gebrand op eerste zege

Bij de Super1600 gaat de strijd tussen huidig leider Davy Van Den Branden (Citroën), Marcel Snoeijers (Renault) en de Limburger Dennis Remans (Ford). De piloot uit Zutendaal is er na enkele mooie ereplaatsen op gebrand eindelijk eens een zege te boeken in Opgrimbie. 'Maar of de koplopers die amper drie punten van elkaar gescheiden zijn en zes op Remans dit gaat toelaten is een vraagteken.'

Bij de TouringCars is beste uitgangspositie voor Ford-rijder Koen Pauwels. Na zijn laatste zege telt hij zeven punten voorspong op de Nederlandse amazone Mandy Kasse (Opel).

Of Ivo Van Den Brandt (Mitsubishi) en Patrick Mertens een stok in de Ford-wielen kunnen steken bij leider Pauwels, valt nog af te wachten. Bij de SuperNationals worden de vijf eerste plaatsen ingenomen door Volvo-piloten en staat Steven Maris, zoon van viervoudig kampioen Luc Maris, stevig aan de leiding.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio