Nutswerken Eandis zijn voorbode van Noordzuidverbinding

Ernstige verkeershinder in mei door werf te veel

Ernstige verkeershinder in mei door werf te veel

De bestaande leidingen voor elektriciteit en aardgas worden verplaatst en vernieuwd.lbm Foto: © Leo Brouwers

WESTERLO/GEEL - Gisteren is Eandis in opdracht van netbeheerder Iveka gestart met belangrijke nutswerken op de grens van Geel en Westerlo. Doordat de werken aan de brug in Liessel nog niet gedaan zijn, wordt er ernstige verkeershinder verwacht.

De bestaande leidingen voor elektriciteit en aardgas worden verplaatst en vernieuwd. Door deze investeringen wordt de bedrijfszekerheid van de bestaande netten op peil gehouden en is het distributienet in staat om in nieuwe behoeften te voorzien. De werken kaderen in de voorbereidingen voor de Noordzuidverbinding, waaraan men eind dit jaar gaat beginnen. De werken zullen waarschijnlijk duren tot 15september en vinden plaats in de Nijverheidsstraat, Hotelstraat, Snelwegstraat en Molenbergstraat in Westerlo en de Bell Telephonelaan, Snelwegstraat, Doornboomstraat en Herentalseweg in Geel.

'De werken zullen in drie fasen verlopen', vertelt Jean-Pierre Blomme van Eandis. 'In een eerste fase zullen er kilometers sleuven gegraven worden waar de nieuwe leidingen doorgetrokken worden. Een volgende ploeg gaat in de tweede fase alle gas- en elektriciteitskabines hierop aansluiten.In de laatste fase worden de bewoners en bedrijven overgekoppeld op het nieuwe net.' Tot en met 14april zijn er werken in de Doornboomstraat en een stuk van de Antwerpseweg in Geel. Tot 28 april zijn er werken in de Nijverheidsstraat en Snelwegstraat in Westerlo. Van 18 tot 28 april werkt men in de Molenbergstraat in Westerlo. Van 2 mei tot 3 juni komen de Hotelstraat, Snelwegstraat en de Bell-Thelephonelaan aan de beurt. Van 6 tot 15 juni zijn dat de Snelwegstraat en Moestoemaat in Westerlo.

Tot begin juni

'De werken met zware hinder starten vanaf 3mei', zegt communicatieambtenaar Christophe Sproelants van de gemeente Westerlo. 'Dan wordt er in de Bell Thelephonelaan éénrichtingsverkeer ingevoerd. Men kan de straat dan enkel in via het afrittencomplex Geel-West. Een groot probleem is de brug over de autostrade in Liessel tegen dan nog niet af is. Daar heeft men nog werk tot begin juni. De omleiding zal daardoor tot in Geel-Stelen lopen. Dat is economisch gezien de beste oplossing omdat de bedrijven en winkels er het minste last mee gaan hebben.'

De volgende dagen worden ook de bomen aan het kruispunt van de Nijverheidsstraat en de Snelwegstraat gerooid. Daar worden in een latere fase boormachines geplaatst die onder het Albertkanaal en de E313 boringen zullen doen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio