Getuigen betichten echtgenoot van moord op Katrina

Kist wordt opnieuw gebouwd in 'moordvilla'

Kist wordt opnieuw gebouwd in 'moordvilla'

In deze villa werd op 18 februari 2008 het lichaam van Katrina Khaniak ontdekt in een kist. Het pand werd toen gehuurd door Robert-Jan Breukel (foto links). ima Foto: © Corelio

BAARLE-HERTOG - 'Drie keer heeft hij Katrina met een mes gestoken.' Dat zei een getuige over Robert-Jan Breukel (40), de verdachte van de grensmoord. De rechter wil dat de kist, waarin het lijk was gedumpt, opnieuw wordt gebouwd in de 'moordvilla'.

De zogenaamde grensmoord dreigt op de lange baan te worden geschoven. Om niets aan het toeval over te laten, gaf de rechtbank in Breda gisteren de rechter-commissaris de opdracht na te gaan of het mogelijk is de kist, waarin het verzeepte lichaam van Katrina Khaniak(25) in een afvalbak was aangetroffen, na te bouwen in de villa aan Hoogbraak in Baarle-Hertog. Pas op 27juni wordt de zaak verder gezet.

De huidige eigenaar bouwde de villa intussen om tot het Hoogbraak Business Center. Een speurder beweerde dat de kist, die op 18februari 2008 was aangetroffen op de kinderkamer, was dichtgelijmd, zonder dat ze nadien nog ooit uit elkaar is gehaald. Breukel houdt vol dat iemand anders de afvalbak er in heeft geschoven.

De aanklager verzette zich tegen een reconstructie in de moordvilla: 'De gaten zijn weggewerkt en de muren geschilderd.' De advocaat van Breukel acht de kans groot dat het tot een reconstructie komt. 'Het Technisch Nederlands Onderzoeksinstituut moet de kubus in een handomdraai kunnen nabouwen', zei meester Jan-Hein Kuijpers.

Isolatiekoning

Drugscrimineel Willem Coremans(55) uit Oud-Turnhout, die een warrige indruk gaf, beweerde dat Breukel hem in 2007 had verteld dat hij Katrina had vermoord. 'Hij had haar drie messteken gegeven: twee in de buik en één in de borst', zei hij. 'Toen ik hem niet geloofde, toonde hij de bloedvlekken in de slaapkamers en wees hij naar de kist.'

'Allemaal leugens', verweerde Breukel zich. Johan Elias (55) uit Weelde, die zijn eigen boerderij in brand heeft gestoken, beweerde dat Breukel zichzelf de 'pur-koning' noemde, een verwijzing naar het isolatieschuim dat op het lichaam was gespoten. Harm (51), de klusjesman in de parenclub van Breukel in Grobbendonk, verklaarde dat er een lijkengeur hing in de villa. Barvrouw Patricia (40) vertelde dat Breukel op een avond in april of mei 2007 depressief was, omdat er veel bloed was gevloeid in zijn villa. Had hij de avond voordien Katrina vermoord?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio