Floyd Landis kwam al tien kilogram bij en traint niet meer als een prof

© © LUCY NICHOLSON

© © LUCY NICHOLSON

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Net als in het beginpunt Palo Alto vorige week zondag dook Floyd Landis op aan het einde van de Ronde van Californië in Pasadena. Wit en wijd T-shirt onder een blauwe leren vest. Hij werd enthousiast toegeschreeuwd door de Amerikanen die elke dag weer open doekjes hadden voor de vermeende Operacion Puerto-cliënten Tyler Hamilton, Oscar Sevilla en Santiago Botero, die acht dagen lang overal prominent aanwezig waren. Tot frustratie van UCI-voorzitter Pat McQuaid.

Floyd Landis, de geschorste ex-Tourwinnaar van 2006, leeft nu toe naar 19 maart, de dag dat zijn rechtszaak begint bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne. 'Mijn advocaten vertelden me dat Lausanne vijf dagen heeft uitgetrokken om alle partijen te horen. Ik hoop dat ik dan niet opnieuw vier à vijf maanden hoef te wachten, zoals vorig jaar bij mijn proces in Californië. Het is allemaal uitzichtloos', stelde Landis, die duidelijk is aangekomen. 'Ik weeg ondertussen tien kilogram meer. Trainen doe ik niet meer. Waarom zou ik? Ik rijd wel nog enkele keer per week wat met de fiets. Ik geef verder advies aan de jongen van Rock Racing. Het is jammer dat ook ploegeigenaar Michael Ball in geen tijd moest ondervinden wat een puinhoop de UCI wel is.'

Ball trok ondertussen ook al Landis' advocaat Maurice Suh aan als zijn juridische rechterhand, om de weg voor Cipollini te effenen naar Milaan-Sanremo toe. (hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer